Επιστολή απόγνωσης από 74χρονο Ροδίτη: «Μέχρι πότε θα  λέμε το νερό νεράκι;»

Την αγανάκτησή του αλλά και την απόγνωσή του, εκφράζει με επιστολή που κοινοποίησε στη Ροδιακή χθες, ένας ακόμα συμπολίτης  μας, αναφορικά με τις πολλαπλές διακοπές του νερού που υφίσταται ο ίδιος και εκατοντάδες άλλοι κάτοικοι της περιοχής όπου διαμένει.

Πρόκειται για τον κ. Τάκη Νικηταρά, κάτοικο Παστίδας, ο οποίος επισημαίνει την επιστολή του:

«Λέμε το νερό – νεράκι  το μήνα Ιούλιο. Ψάχνω να βρω την αιτία αλλά δυστυχώς δεν μπορώ. Είμαι κάτοικος Παστίδας, 74 ετών. Για μας δεν είναι νέο το πρόβλημα. Τα τελευταία δύο χρόνια εδώ, στην περιοχή Κήποι Παστίδας όπου διαμένω, λέμε το... νερό – νεράκι πολύ συχνά.

Φέτος τα ίδια και χειρότερα. Επί τετραήμερο μέχρι σήμερα, οι κάτοικοι δεν έχουν να πιούν νερό, δεν έχουν να κάνουν μπάνιο, δεν μπορούν να μαγειρέψουν. Τίθονται πλέον και ζητήματα υγιεινής.  Που βρισκόμαστε δηλαδή; Γιατί επιτρέπουν να επιστρέφουμε σε εποχές που αντιστοιχούν σε πολλές δεκαετίες πριν;

Έτσι που πάει, το πιο πιθανό είναι να δούμε σε λίγο να μοιράζουν και νερό με το βυτίο «κατ’ οίκον». Το κακό έχει παραγίνει.  Έχουμε ανάγκη όλοι από το νεράκι του Θεού. Ο κόσμος εξαγριώνεται επικίνδυνα για όσους επιμένουν να μην το καταλαβαίνουν.

Δεν μας ενδιαφέρει ποιος φταίει. Νερό μας ενδιαφέρει να έχουμε το συντομότερο δυνατό. Δεν αντέχουμε άλλο.

Την ίδια ώρα το κράτος και οι υπηρεσίες που εισπράττουν από εμάς τους φορολογούμενους, δεν κάνουν διακοπές. Ζητούν, πιέζουν απαιτούν να είμαστε εντάξει τις υποχρεώσεις μας. Κι εμείς, δυστυχώς, δεν έχουμε μάθει να διεκδικούμε αυτό που μας αξίζει και απλά περιμένουμε.

Μήπως ήρθε κι η ώρα ο Εισαγγελέας να αναζητήσει ευθύνες για όλο αυτό που περνούν σήμερα χιλιάδες Ροδίτες και επισκέπτες μας;»