Κάλεσμα στη γιορτή του ανοιχτού τουρνουά

Με αφορμή την επικείμενη ολοκλήρωση του 6ου ανοιχτού τουρνουά καλαθοσφαίρισης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου, κ. Στέφανος Κυριαζής, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΔΟΠΑΡ στη Διαγοριδών, θέλοντας να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση αλλά και να καλέσει τους Ροδίτες στο Βενετόκλειο.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω ξεχωριστά κάθε ομάδα που συμμετείχε φέτος στο ανοιχτό τουρνουά, την οργανωτική επιτροπή που αφιέρωσε πολύ χρόνο, τους δημοσιογράφους που κάλυψαν τους αγώνες, τους ανθρώπους του κλειστού γυμναστηρίου που ασχολήθηκαν πολύ ενεργά τον τελευταίο μήνα.

Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή. Θέλω να καλέσω τον φίλαθλο κόσμο να παρακολουθήσει από κοντά την ημιτελική και την τελική φάση και να χειροκροτήσει τους αθλητές αυτούς που κάνουν πράξη το “νους υγιής εν σώματι υγιή”. Θα είναι μία γιορτή οι τελευταίοι τέσσερις αγώνες. Θα τιμήσουμε τους ανθρώπους που συνέβαλαν στο τουρνουά και ήταν κοντά μας σε όλη τη διάρκειά του.

Θα ήθελα να ενημερώσω τους συμπολίτες μας ότι η επιτροπή, που απαρτίζεται από εκπροσώπους όλων των ομάδων, θα συνεχίσει να εργάζεται για να οργανώσουμε μέσα στο χειμώνα, την περίοδο των εορτών, το Κύπελλο του ΔΟΠΑΡ το οποίο θα έχει και φιλανθρωπικό σκοπό.

Καλώ, λοιπόν, όλη την αθλητική οικογένεια της Ρόδου να παρευρεθεί στο Βενετόκλειο αυτές τις δύο μέρες».

Το οικονομικό σκέλος της διοργάνωσης, με τις ομάδες να πληρώνουν η κάθε μία ένα σεβαστό ποσό για τη συμμετοχή τους, αποτελεί ένα από τα βασικά ζητήματα που αναμένεται να απασχολήσουν την επιτροπή εν όψει των μελλοντικών διοργανώσεων. Ο κ. Κυριαζής σχολίασε: «Δε σας κρύβω ότι προβληματίστηκα αρκετά με το θέμα των εξόδων. Με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, δεν είναι καθόλου εύκολο να χρηματοδοτήσουμε τέτοιου είδους πρωταθλήματα. Ψάχνουμε να βρούμε το νομικό πλαίσιο για να μπορούμε να το χρηματοδοτήσουμε αλλά δεν είναι εύκολο.

Μετά το πέρας της συγκεκριμένης εκδήλωσης, σε συνεργασία πάντα με την επιτροπή, θα αναζητήσουμε την κοινή συνισταμένη για να καλυφθούν οικονομικά κάποια πράγματα μέσα από τον ΔΟΠΑΡ.

Πρέπει να τονίσω ότι αποτελεί μεγάλη μας τιμή που έχουν βρεθεί χορηγοί και βοηθούν σημαντικά στη διεξαγωγή του τουρνουά. Δεν επιθυμούν τη δημοσιοποίηση όμως οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε και μάλιστα έχουμε προγραμματίσει να τους τιμήσουμε για την προσφορά τους. Δεν είναι κοντά μας γιατί θέλουν να δουν το όνομά τους στις εφημερίδες αλλά γιατί θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν».

Σε ερώτηση αν υπάρχει σκέψη να διοργανωθεί και ανοιχτό τουρνουά ποδοσφαίρου, πέραν του μπάσκετ, ο κ. Κυριαζής (που προέρχεται από το χώρο του ποδοσφαίρου) απάντησε με χαμόγελο: «Μακάρι! Πραγματικά, μακάρι. Δεν είναι εύκολο αλλά θα κάνουμε μία προσπάθεια».