Σε εξέλιξη η προσπάθεια για την πρόσληψη των συμβασιούχων

Σε εξέλιξη η προσπάθεια  για την πρόσληψη των συμβασιούχων

Σε εξέλιξη η προσπάθεια για την πρόσληψη των συμβασιούχων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 618 ΦΟΡΕΣ

Στα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν αυτό το διάστημα το Δήμο της Ρόδου και έχουν να κάνουν με τους εργαζόμενους, αναφέρθηκε χθες, σε δηλώσεις του, ο Γενικός Γραμματέας κ. Ευγένιος Κορναρόπουλος.

Μεγάλα θέματα, λοιπόν, που χειρίζεται η Διεύθυνση Διοικητικών μέχρι αυτή τη στιγμή είναι η ανανέωση των συμβασιούχων, μετά και τη λήψη της σχετικής απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο, και ο Γενικός έκανε λόγο για πάρα πολύ αγώνα και πολλή δουλειά για να μπορέσει να συνταχθεί σωστά η εισήγηση και να προσαρμοστεί στις τροπολογίες που έχουν γίνει κατά καιρούς από την κυβέρνηση. Τώρα, βρίσκονται στο στάδιο που συντάσσονται οι συμβάσεις που θα υπογράψουν οι άνθρωποι αυτοί και οι οποίες, μαζί με την απόφαση του δ.σ., θα πρέπει να αποσταλούν στον ΑΣΕΠ που θα αποφασίσει για το κατά πόσον συντρέχουν οι εξαιρετικές προϋποθέσεις που έθετε ο νόμος, όπως η διατήρηση της δημόσιας υγείας, ώστε να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους για οκτώ μήνες το περισσότερο, δηλαδή μέχρι 31 Μαρτίου του 2018.

Παράλληλα, περιμένουν από την κυβέρνηση ότι θα ξεκινήσει τις διαδικασίες του διαγωνισμού για τακτικό προσωπικό ανταποδοτικού χαρακτήρα, δηλαδή μόνιμο προσωπικό για την καθαριότητα. Ο Δήμος μέχρι στιγμής έχει ζητήσει 70 θέσεις με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το Φεβρουάριο του 2017, παρ’ όλα αυτά βρίσκονται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας και τον Αντιδήμαρχο, κ. Μιχάλη Παλαιολόγο, προκειμένου να δουν εάν υπάρχει κάποιος λόγος να τροποποιήσουν τη συγκεκριμένη απόφαση για παραπάνω θέσεις. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχει κάτι νεώτερο επ’ αυτού και αναμένεται ενημέρωση στο προσεχές διάστημα.

Ένα άλλο θέμα είναι αυτό της αξιολόγησης των μονίμων υπαλλήλων, καθώς ένα προαπαιτούμενο που έχει θέσει η τρόικα και από τη συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Άγνωστο, όμως, παραμένει το κατά πόσον αυτό θα πραγματοποιηθεί μετά και τις αντιδράσεις που υπήρξαν από την ΠΟΕ ΟΤΑ και βέβαια και από τον Σύλλογο εργαζομένων του Δήμου.
Ο κ. Κορναρόπουλος, πάντως, έκανε γνωστό ότι έχουν μοιράσει τα έντυπα και το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει την αυτοαξιολόγηση των υπαλλήλων, δηλαδή τη λήψη του εντύπου ώστε να αξιολογήσουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους και μετά αυτό δίνεται στους προϊσταμένους και ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμα βρίσκονται στο στάδιο που οι υπάλληλοι κρατάνε τα έντυπα της αξιολόγησης, δεν γνωρίζουν όμως εάν θα τα παραδώσουν μέχρι τις 31 Ιουλίου που τους έχουν πει αφού 5 Αυγούστου οφείλουν να ενημερώσουν το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την πρόοδο. Δεν παρέλειψε, επίσης, να σημειώσει ότι, από το ύφος της τελευταίας εγκυκλίου του Υπουργείου, δεν διαφαίνεται ότι έχουν την πρόθεση να πιέσουν για να γίνει αυτό πολύ άμεσα, παρ’ όλο που τονίζουν ότι η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί.

Κατά τ’ άλλα, υπάρχουν κάποιες προσλήψεις στις οποίες θα προχωρήσει ο Δήμος μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τα οποία, είτε με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής είτε με τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, έχει εξασφαλίσει τους πόρους. Υπάρχει το ΚΗΦΗ, το ΤΕΒΑ, ενώ ήδη έχουν προχωρήσει στην ανανέωση για ένα ακόμα χρόνο για τους υπαλλήλους όλων των παιδικών σταθμών.
Παράλληλα, εξετάζουν τους διαθέσιμους πόρους στα ευρωπαϊκά προγράμματα για πιθανή αύξηση των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς, κάτι που είναι σε συνάρτηση και με πιθανούς νέους παιδικούς σταθμούς και πόσα παιδιά θα απορροφηθούν σ’ αυτούς την επόμενη χρονιά.

Για το οργανόγραμμα
Ερωτηθείς, σχετικά, με την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου, ο Γενικός ανέφερε ότι θα ξεκινήσουν την αναμόρφωση του ΟΕΥ, κατόπιν εντολής του Δημάρχου, έχουν γίνει στο παρελθόν ανάλογες ενέργειες, που όμως δεν έχουν τελεσφορήσει αφού πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, μια και θα πρέπει να μειωθούν κάποιες Διευθύνσεις αλλά παράλληλα να γίνει και πιο ευέλικτο το σχήμα της δημοτικής μηχανής.

Ο κ. Κορναρόπουλος είπε ότι έχει γίνει μία σοβαρή προεργασία γι’ αυτό εδώ και μήνες, ήδη έχουν μιλήσει με τη νέα Αντιδήμαρχο και Βάσω Ξεπαπαδάκη-Παπαδημητρίου για το θέμα αυτό και συνεργάζονται. Το σχέδιο βρίσκεται σε καλή φάση και αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση σύντομα, όμως η τελική του διαμόρφωση είναι πολιτική απόφαση.
Το δύσκολο του εγχειρήματος έγκειται στο ότι δεν περιλαμβάνει το κόψιμο κάποιων Διευθύνσεων ή τη σύμπτυξη κάποιων άλλων, αλλά πρέπει να ερευνηθεί τι δυναμικό υπάρχει από άποψη θέσεων στο Δήμο, όπως κάποιες ανενεργές να τροποποιηθούν σε κάτι άλλο επειδή υπάρχουν ελλείψεις σε συγκεκριμένες ειδικότητες.

Παράλληλα, υπάρχει μεγάλο θέμα όσο αφορά στο προσωπικό που ήρθε Επιχειρήσεις και Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, και έπιασε θέσεις προσωποπαγείς, κάτι που σημαίνει ότι με τη συνταξιοδότηση των υπαλλήλων αυτές οι θέσεις εξαφανίζονται, παύουν να είναι οργανικές θέσεις του Δήμου και πρέπει να γίνει μια σοβαρή έρευνα από πλευράς τους στα επόμενα πέντε-δέκα χρόνια, τι συνταξιοδοτήσεις περιμένουν από το συγκεκριμένο προσωπικό ώστε να υπάρχει μία πρόβλεψη δημιουργίας των αντίστοιχων οργανικών θέσεων.

Όσο φορά στην τροποποίηση του ΟΕΥ για τις θέσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα, δηλαδή για την καθαριότητα, ο κ. Κορναρόπουλος τόνισε ότι είναι μία ξεχωριστή διαδικασία γιατί αν αποφασίσουν να προχωρήσουν σε αυτό, θα είναι μία διαδικασία express με πολύ σύντομες αποφάσεις αποκλειστικά και μόνο για αυτό το σκοπό. Ακόμη, πάντως, δεν έχουν αποφασίσει επ’ αυτού.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία οχημάτων και μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή Τσαΐρι λόγω έργων

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες