Έτοιμος ο νέος ΚΑΠ, έτοιμη για προκηρύξεις η ΕΠΣΔ

Έτοιμος ο νέος ΚΑΠ, έτοιμη για προκηρύξεις η ΕΠΣΔ

Έτοιμος ο νέος ΚΑΠ, έτοιμη για προκηρύξεις η ΕΠΣΔ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 200 ΦΟΡΕΣ

Από την υποχρέωση της συμμετοχής στη Γ’ Εθνική απαλλάσσει η ΕΠΟ τις πρωταθλήτριες των Ενώσεων. Σε περίπτωση άρνησής τους, την ευκαιρία να προβιβαστούν θα έχουν οι δευτεραθλήτριες και οι τρίτες ομάδες της βαθμολογίας

Στη διάθεση των σωματείων βρίσκεται από χθες ο νέος επικαιροποιημένος ΚΑΠ , που θα διέπει τις διοργανώσεις της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018. Η ανακοίνωση της ΕΠΟ δίνει πλέον τη δυνατότητα στην ΕΠΣΔ να προχωρήσει στη σύνταξη των προκηρύξεων των τοπικών πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών, κάτι που αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Σε αντίθεση με τον αντίστοιχο περσινό, ο νέος ΚΑΠ είναι ενιαίος, καθώς αναφέρεται τόσο στα επαγγελματικά, όσο και στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Μία από τις σημαντικότερες διατάξεις του συμπεριλαμβάνεται στο άρθρο 4, στο οποίο περιγράφεται η διαδικασία ανόδου των πρωταθλητριών ομάδων των ΕΠΣ στη Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία. Το καλό νέο για τα σωματεία είναι πως η συμμετοχή στο κατώτερο τη τάξει εθνικό πρωτάθλημα δεν είναι υποχρεωτική. Αν, για τον οποιοδήποτε λόγο, η πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου δεν θελήσει να προχωρήσει, πρόσκληση θα αποσταλεί στη δευτεραθλήτρια και σε περίπτωση δικής της αντίστοιχης αδυναμίας, στην τρίτη της βαθμολογίας. Αν αρνηθεί και εκείνη, ανάβει «κόκκινο», νέα πρόσκληση δεν απευθύνεται και οι ομάδες απλά ανανεώνουν, χωρίς την παραμικρή επίπτωση, το ραντεβού τους στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας.

Κατά τα άλλα, το παραμικρό δεν αλλάζει για τις ομάδες που δεν κατέρχονται να αγωνιστούν ή παραιτούνται από έναν αγώνα. Το πρόστιμο των 500 ευρώ παραμένει, όπως και η αφαίρεση τριών βαθμών από τη βαθμολογία του πρωταθλήματος που βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς να προβλέπεται αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου που ακολουθεί.

Τέλος, το άρθρο 19 παρ. 9 διατηρεί αναλλοίωτο το πλαίσιο που περιγράφει τον αριθμό των μεταγραφών που δικαιούται να κάνει ένας ποδοσφαιριστής. Αναλυτικά:

«Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μπορούν αν εγγράφονται-μετεγγράφονται μόνο σε τρία, το ανώτατο, ερασιτεχνικά σωματεία κατά τη διάρκεια της περιόδου από την 1η Ιουλίου έως την 30ή Ιουνίου του επόμενου έτους. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο ποδοσφαιριστής δύναται να αγωνιστεί, σε επίσημους αγώνες, μόνο για δύο σωματεία (ανεξαρτήτως της Ομοσπονδίας στην οποία ανήκουν). Απαγορεύεται η συμμετοχή του σε αγώνες του τρίτου σωματείου».

Διαβάστε ακόμη

Γ’ εθνική κατηγορία: Κρίσιμα παιχνίδια για Ιάλυσο και ΑΕΡΑ

Γιορτή αναπαράστασης των Ολυμπιακών Αγώνων στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου!

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης