Γερμανικός τουρισμός: Μειωμένες κρατήσεις τον Ιούνιο για Κρήτη και Ρόδο, αύξηση για Κω

Μετά τις ισχυρές αυξήσεις κρατήσεων το πρώτο τρίμηνο του έτους, άνω του 30%, τα αεροδρόμια του Ηρακλείου Κρήτης, της Ρόδου και της Κω, που συγκαταλέγονται στα top 10 των προορισμών των Γερμανών, καταγράφουν αποδυναμωμένη ζήτηση, με αποκορύφωμα τη μείωση τον Ιούνιο κατά 4% στο Ηράκλειο (μονοψήφια αύξηση τον Απρίλιο και το Μάιο) και κατά 6% στο Ρόδο (-2% το Μάιο).

Στην Κω υπήρξε αύξηση κατά 10% τον Ιούνιο, μετά την πτώση κατά 8% το Μάιο.

Τα αιγυπτιακό αεροδρόμιο της Χουργκάντα και της Μάρσα Αλάμ ήταν οι μεγάλοι νικητές στις κρατήσεις Ιουνίου στη γερμανική αγορά, σύμφωνα με τα στοιχεία της TravelTainment, με αυξήσεις 112% το πρώτο και 129% το δεύτερο, μετά τις εξίσου εντυπωσιακές αυξήσεις το Μάιο.

Το αεροδρόμιο της Αττάλεια στην Τουρκία είχε τον περασμένο μήνα αύξηση κατά 19%, μετά από σχεδόν δύο χρόνια μείωσης των κρατήσεων, με αποτέλεσμα να αυξήσει το μερίδιό του στο 30% επί του συνόλου των κρατήσεων στα 10 κορυφαία αεροδρόμια των θερινών προορισμών των Γερμανών.

Στην Ισπανία, στο αεροδρόμιο της Πάλμα καταγράφηκε τον Ιούνιο αύξηση 6% (μερίδιο 24%), ενώ στα Κανάρια Νησιά υπήρξε τον περασμένο μήνα από μηδενική αύξηση έως πτώση 6%.

Πηγή: tornosnews.gr