Καματερός στο Δημοτικό Συμβούλιο Κω: Ανάγκη συνεργασίας για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας

 «Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει το νησί μας μετά τον καταστροφικό σεισμό  πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε τα αποτελέσματα και τις συνέπειές του», τόνισε κατά την τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κω ( 28.07.2017) ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός.

Ο Ηλίας Καματερός επεσήμανε τη σπουδαιότητα της ευκαιρίας να υπάρξει ένα κοινό μέτωπο αντιμετώπισης της έκτακτης κρίσης και να σχεδιαστεί η επόμενη ημέρα της Κω. «Θα βρεθεί ο τρόπος, δήλωσε, καθώς φαίνεται ότι οι πολιτικές διαφορές μπαίνουν στην άκρη για το καλό του νησιού και της κοινωνίας της Κω που δοκιμάστηκε από τον Εγκέλαδο» .

Σε ότι αφορά το λιμάνι της Κω επισήμανε ότι τώρα είναι η ευκαιρία όχι μόνο στο να γίνουν μικρές παρεμβάσεις και να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθησαν,  προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα, αλλά να αναβαθμιστεί ριζικά. Είναι η ευκαιρία της Κω τώρα, μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, να υπάρξει η δυνατότητα αναβάθμισης των υποδομών του λιμανιού, μέσω ενός ευρύτερου σχεδιασμού του παραλιακού μετώπου της πόλης αλλά και των λιμενικών εγκαταστάσεων σε Κέφαλο, Καρδάμαινα και Μαστιχάρι ταυτόχρονα.

Επίσης, ο Δωδεκανήσιος βουλευτής αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε περιφέρειες να ενισχύσουν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και μέσω αυτής το Δήμο Κω, ώστε να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού.

Ανταποκρινόμενος στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και των επαγγελματιών, τόνισε πως με το θεσμικό του ρόλο παρεμβαίνει,  για να υπάρξει τροποποίηση της αρχικής Απόφασης της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να κηρυχθεί ολόκληρο το νησί της Κω σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε τα  μέτρα να ισχύουν για όλους τους κατοίκους του νησιού. 

Τέλος, ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο τις παρεμβάσεις και συνεννοήσεις στις οποίες έχει προχωρήσει με τα αρμόδια υπουργεία, ώστε να αποδοθούν στον Κωακό λαό πέντε ιστορικής αξίας κτίρια του νησιού.