Διανεμήθηκε η συμπληρωματική προκήρυξη του βόλεϊ

Παραδόθηκε χθες σε όλες τις ομάδες των ανδρών της Α2 του βόλεϊ, η συμπληρωματική προκήρυξη του πρωταθλήματος, στο οποίο μετέχουν φυσικά από Δωδεκανησιακής πλευράς, τόσο το «Ροδίων Αθλησις» όσο και οι Αθλοπαιδιές Κω.

Ο 2ος Υποόμιλος στον οποίο συμμετέχουν, είναι ήδη γνωστό πώς μένει με εννέα ομάδες . Πλην του «Ροδίων» και των Αθλοπαιδιών, συμμετέχουν σε αυτόν η ΑΕΚ, ο ΑΟ Αιγιαλέων, ο ΑΟΝ Αργυρούπολης, ο ΔΑΣ Δραπετσώνας, ο ΑΟ Μαρκόπουλου, η ΕΑ Πατρών  και ο ΣΦΑΜ Φοίβος.

Ο Α΄ Ομιλος της Α2 έχει σερβίς στις 4 Νοεμβρίου 2017 και φινάλε την 1η Απριλίου του 2018. Το τέλος εξαρτάται όπως αναφέρεται, από την περίπτωση πρόκρισης της Εθνικής ομάδας των παίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Σε ότι αφορά το σύστημα διεξαγωγής, η Α2 Εθνική Κατηγορία θα γίνει σε δυο φάσεις

Η Α΄ φάση περιλαμβάνει πρωτάθλημα δυο γύρων και στους τέσσερις υποομίλους. Αμέσως μετά οι δυο πρώτες  στους Α1 και Α2, θα συμμετάσχουν σε αγώνες μπαράζ, ενώ μπαράζ θα υπάρξουν και για τις θέσεις 1-4 του Α΄ Ομίλου στον οποίο συμμετέχουν οι ομάδες μας.

Τα μπαράζ θα γίνουν από τις 31 Μαρτίου έως την1η Απριλίου του 2018 σε ουδέτερη πόλη.

Στην Α1 Εθνική Κατηγορία των ανδρών θα αγωνίζονται από τη νέα αγωνιστική περίοδο 2018-2019 η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση στην Β΄ φάση του Α΄ Ομίλου και η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση στην Γ΄ φάση του Β΄ Ομίλου.

Η προκήρυξη ορίζει από τώρα πάντως και τον αριθμό των ομάδων που θα αγωνίζονται στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής 32 ομάδες, που θα χωριστούν σε δυο Ομίλους ως εξής:

-Ο Α΄Ομιλος θα έχει 18 ομάδες που θα ανήκουν γεωγραφικά στην ΕΣΠΑΑ, στην ΕΣΠΕΔΑ, στην ΕΣΠΕ Πελοποννήσου, στην ΕΣΠΕ Κρήτης και στην Ζ΄ Περιφέρεια.

-Ο Β΄ Ομιλος θα έχει 14 ομάδες από την ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης, την ΕΣΠΕ Θράκης /Ανατ. Μακεδονίας, την ΕΣΠΕ  Δυτ. Ελλάδας, και την ΕΣΠΕ Κεντρ. Ελλάδας