Έντεκα τόνοι νοσοκομειακού υλικού θα έρθουν στη Ρόδο

Έντεκα τόνοι νοσοκομειακού υλικού θα φτάσουν στη Ρόδο, μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, μετά από προσπάθειες του φιλανθρωπικού και πολιτιστικού συλλόγου Παραδεισίου «Αγία Μαρίνα».

Πρόκειται για ιατρικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό που προέρχεται από νοσοκομεία της Σουηδίας και ο οποίος θα διανεμηθεί σε νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής μας και διάφορες δομές κοινωνικής μέριμνας στη Ρόδο.

Όπως δήλωσε στη «Ρ» η πρόεδρος του συλλόγου Αναστασία Σταυριανού-Γεωργιάδη, το υλικό που θα φτάσει θα διανεμηθεί σε κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου μας, στα Κέντρα Υγείας Έμπωνα, Καρπάθου και Καστελλορίζου.

Σύμφωνα όμως με την κα Σταυριανού ο σύλλογος αποφάσισε να συνδράμει και τους κρατούμενους των φυλακών της Κω που ανέρχονται σε περίπου 100 άτομα, στους οποίους θα στείλει διάφορα είδη προσωπικής υγιεινής κάτι που θα κάνει επίσης για το γηροκομείο της Ρόδου και για το θεραπευτήριο χρονίων παθήσεων του Αγίου Ανδρέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταφορά της βοήθειας στη Ρόδο θα γίνει για μία ακόμα φορά δωρεάν από την εταιρία “Blue Star” και από τη μεταφορική «Τσιρίκος» όπως τόνισε η κα Σταυριανού προσθέτοντας ότι πάντα στηρίζουν το φιλανθρωπικό έργο του συλλόγου.

Μάλιστα έκανε γνωστό ότι κατά τις εκδηλώσεις εορτασμού της Αγίας Μαρίνας στο Παραδείσι, ο σύλλογος βράβευσε την εταιρία Blue star και μάλιστα παραβρέθηκε ο κ. Διονύσης Θεοδωράτος εμπορικός διευθυντής ο οποίος ανακοίνωσε ότι η εταιρία θα αναλάβει τα έξοδα σπουδών για όποιο παιδί από το Παραδείσι περάσει στη σχολή εμποροπλοιάρχων, εξασφαλίζοντάς του παράλληλα και μία θέση στην εταιρία όταν θα τις ολοκληρώσει.