Σήμερα η δεύτερη μέρα στο Αλκαζάρ

Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή σήμερα της δεύτερης μέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου Νέων Ανδρών και Γυναικών (Κ23) στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλκαζάρ» της Λάρισας που είναι αφιερωμένο στον Κώστα Παπαναστασίου.

Με την παρουσία της δυνατής δωδεκανησιακής αποστολής, η συνέχεια των αγώνων αναμένεται με ενδιαφέρον λόγω και του υψηλού επιπέδου τους, πριν οι αθλητές και οι αθλήτριες  αποκτήσουν το δικαίωμα συμμετοχής μόνο στην κατηγορία Ανδρών-Γυναικών.  Ως γνωστόν, οι σύλλογοί μας ταξίδεψαν στη Θεσσαλία συνολικά με έξι αθλητές και δέκα αθλήτριες, που έχουν όμως τη δυνατότητα να πάρουν μετάλλια και να μπουν στον τελικό των αγωνισμάτων τους.

Η αποστολή για τα Δωδεκάνησα
Νέοι

Χρήστος Παπαδόπουλος (ΑΟ Καλλιπάτειρα) 100μ.
Διονύσης Ζήκας (ΑΟ Σταματίου) 100μ., 200μ.
Γεώργιος Εργάς (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) 400μ.
Ευθύμιος Καραγιώργος (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) 400μ. μ’ εμπόδια
Δημήτριος Καραγιάννης (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) επί κοντώ
Σταύρος Ζαφειράκης (ΑΟ Καλλιπάτειρα) ακόντιο

Νέες
Έφη Γκιάτα (ΑΟ Καλλιπάτειρα) 100μ.
Καλλιόπη Κουλλιά (Εύδαμος Κω) 200μ., 400μ.
Παρασκευή Λουκίσσα (ΓΑΣ Υγεία Ρόδου) 800μ.
Ντενίσα Μπαλλα (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) 1500μ., 3000μ.
Μαρία Μάργαρη (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) 5000μ., 3000μ. ΦΕ
Νεφέλη Ράμμου (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) 100μ. μ’ εμπόδια
Αγγελική Κοτσομύτη (ΑΟ Καλλιπάτειρα) 100μ. μ’ εμπόδια, 400μ. μ’ εμπόδια
Νικολέτα Κουτή (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) 400μ’ μ’ εμπόδια
Κλέλια Θεοδώρου (ΑΟ Σταματίου) ύψος, επί κοντώ
Μαρία Γιορδαμνή (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) ακόντιο

Πως θα κυλήσει η δεύτερη μέρα…
Συνολικά για τη διοργάνωση των Νέων Ανδρών-Γυναικών βρίσκονται στη Λάρισα 108 σύλλογοι απ’ όλη την Ελλάδα, με την Οργανωτική Επιτροπή μετά από την εξέταση των συμμετοχών να αποφασίζει πως δεν θα διεξαχθούν προκριματικοί στα αγωνίσματα των 800μ και επί κοντώ Νέων Γυναικών, προγραμματισμένων για σήμερα. Επομένως οι αθλήτριες θα προσέλθουν στην ώρα των τελικών και όπως προβλέπεται από την προκήρυξη και τις σχετικές οδηγίες που έχουν εκδοθεί.
 
Θυμίζουμε ότι με προηγούμενη ανακοίνωση σχετικά με το πρωτάθλημα της Λάρισας, δεν θα διεξαχθούν προκριματικοί επίσης και στα παρακάτω αγωνίσματα.
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 30  ΙΟΥΛΙΟΥ
Σφυροβολία Γυναικών
Άλμα σε Ύψος Ανδρών
800μ Γυναικών
Επί κοντώ Γυναικών

 
Ενημέρωση για την προετοιμασία των αθλητών εντός του αγων. χώρου
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων αθλητών και λόγω της έλλειψης κατάλληλου προθερμαντικού χώρου στο στάδιο διεξαγωγής του Πρωταθλήματος, εκπονήθηκε ‘’Πλάνο προετοιμασίας αθλητών εντός του αγωνιστικού χώρου’’ με το οποίο θα διατίθεται σημαντικός χρόνος για την τελική προετοιμασία τους (χρήση spikes) εντός του αγωνιστικού χώρου.

Με τη φροντίδα των Σωματείων θα πρέπει να ενημερωθούν οι αθλητές για την ώρα εισόδου στον αγωνιστικό χώρο (στήλη ‘’Είσοδος στον αγων. χώρο’’), την πόρτα εισόδου, το χώρο διεξαγωγής της προθέρμανσης καθώς και την ώρα άφιξης στο χώρο διεξαγωγής του αγωνίσματός τους (οι ώρες αναφέρονται σε αντίστοιχες στήλες).
Επισημαίνεται ότι η αρχική προετοιμασία των αθλητών θα πραγματοποιείται εκτός του αγωνιστικού χώρου και μόνο η τελική προετοιμασία θα πραγματοποιείται εντός αυτού.

Η όλη διαδικασία θα πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη των υπευθύνων του Πρωταθλήματος οι οποίοι θα έχουν και την ευθύνη του συντονισμού της όλης διαδικασίας χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στην ομαλή εξέλιξη του ωρολογίου προγράμματος καθώς και της εξέλιξης των διεξαγομένων αγωνισμάτων.
Παρουσία σε Αίθουσα Κλήσης για αγωνίσματα που διεξάγονται απ’ ευθείας σε Τελικό.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί για την παρουσία των αθλητών και αθλητριών στην Αίθουσα Κλήσης για τα αγωνίσματα που με βάση την Προκήρυξη έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν κατευθείαν σε τελικούς και σύμφωνα με συγκεκριμένο έγγραφο (διαδικασίες αίθουσας κλήσης & πλάνο προετοιμασίας αθλητών εντός του αγωνιστικού χώρου).
Το σημερινό πρόγραμμα: