Κολοσσός: Δυσκίνητος μέσα στη ζέστη…

Το 1/3 των ομάδων της φετινής Basket League έχει ήδη ολοκληρώσει τις κινήσεις στη μεταγραφική αγορά και τα ρόστερ είναι συμπληρωμένα.

Υπάρχει το δεύτερο 1/3 που έχει προχωρήσει σε ελάχιστες συμφωνίες και το τελευταίο 1/3 που δεν έχει κάνει ακόμη τίποτα γιατί είχαν προκύψει άλλες προτεραιότητες (όπως η συγχώνευση του Φάρου με τη Λάρισα ή τα οικονομικά προβλήματα του Άρη).

Ο Κολοσσός H Hotels βρίσκεται στη μέση. Έχει κάνει όλες κι όλες τρεις κινήσεις ως τώρα (δύο μεταγραφές και μία ανανέωση) ενώ υπολογίζει και σε ακόμη δύο παιδιά, τους Αγγελάκο και Παπαδάκη. Σύνολο: πέντε!

Η λογική λέει ότι στα τέλη Αυγούστου ή έστω τις πρώτες μέρες Σεπτεμβρίου (αν κι έχουν οριστεί τα πρώτα φιλικά στις 10/9), ο Κολοσσός H Hotels πρέπει να ξεκινήσει προετοιμασία για το πρωτάθλημα περιόδου 2017-18. Αν συνεχίσει ν’ ακολουθεί αυτό το ρυθμό, θα ξεκινήσει προπονήσεις χωρίς να έχει έτοιμη δωδεκάδα.

Πέρσι, τέτοια εποχή, ο Κολοσσός είχε ανανεώσει με τον Χρήστο Σαλούστρο, είχε αποκτήσει τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, κινήθηκε στην αγορά των ξένων κάνοντας το πρώτο βήμα με τον Τζέσι Τσούκου, προχώρησε με την παραμονή του Γιάννη Γεωργαλλή, είχαν γίνει ήδη οι πρώτες επαφές για το δανεισμό του Κώστα Παπαδάκη από τον Παναθηναϊκό και οι συζητήσεις για την ανανέωση συνεργασίας με τον Ρόοπε Άχονεν ενώ προς τα τέλη Ιουλίου «έκλεισαν» και οι μεταγραφές των Λάνγκστον Χολ και Ερλ Γουάτσον.

Με άλλα λόγια, τα 3/4 του ρόστερ ήταν ξεκαθαρισμένα και τακτοποιημένα ενώ πρέπει υπολογίσουμε και τον Άλεξ Αγγελάκο ο οποίος είχε ήδη συμβόλαιο με τους «θαλασσί».

Φέτος, ο Κολοσσός είναι δυσκίνητος. Όσο ενισχύονται οι ομάδες με τις οποίες θα έχει κοινούς στόχους την προσεχή αγωνιστική περίοδο, όπως ο Προμηθέας ή το Λαύριο, ακόμη και η Κύμη, ο ίδιος δεν φαίνεται να βιάζεται να κλείσει το ρόστερ του. Μέσα στις τάξεις της ομάδας, πάντως, δεν επικρατεί ιδιαίτερη ανησυχία καθώς διατείνονται ότι οι επαφές προχωρούν με μεθοδικά βήματα, συμφωνίες έχουν κλείσει προφορικά αλλά εάν δεν πέσουν οι υπογραφές, τίποτα δεν βγαίνει προς τα έξω.

Ακόμη κι έτσι, μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, οι «θαλασσί» θα πρέπει ν’ ανακοινώσουν τουλάχιστον πέντε μεταγραφές (όσες οι θέσεις των ξένων, πέραν του Τζόουνς που έχει ήδη «καπαρώσει» μία) ενώ μένει να φανεί πόσο έντονο θα είναι φέτος το ελληνικό στοιχείο μέσα στην ομάδα.

Πάντως, ακόμη και τα φιλικά που έχουν κλειστεί, όπως οι συμμετοχές σε δύο τουρνουά, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη από την ΚΑΕ. Και πρόκειται για φιλικά με ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ αλλά προς το παρόν …σιωπή.