Το παλεύουν φιλότιμα στην Αρχίπολη, αλλά μέχρι πότε;

Τιτάνια προσπάθεια να διατηρήσουν σε αξιοπρεπή κατάσταση το γήπεδο της Αρχίπολης, καταβάλουν οι άνθρωποι του Εθνικού και της κοινότητας, μόνο που όπως λένε οι ίδιοι, αισθάνονται αβοήθητοι και δεν θα αντέξουν για πολύ.

 Δεδομένων των συνθηκών και της μοναξιάς τους, μέχρι στιγμής τα έχουν καταφέρει μια χαρά. Ο αγωνιστικός χώρος ποτίζεται και συντηρείται , μετά κόπων και δυσκολιών, με μέριμνα του προέδρου της κοινότητας Σάββα Μακρή και βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση, ενώ πολλή προσωπική εργασία έχουν δώσει ο πρόεδρος του Εθνικού Τάσος Τσακίρης και οι συνεργάτες του.

Οι δεξαμενές που θα μπορούσαν να γεμίζουν με νερό της εκεί πηγής, αλλά δεν έχει γίνει καμιά κίνηση γι’ αυτό, σύμφωνα με το Σάββα ΜακρήΟι δεξαμενές που θα μπορούσαν να γεμίζουν με νερό της εκεί πηγής, αλλά δεν έχει γίνει καμιά κίνηση γι’ αυτό, σύμφωνα με το Σάββα Μακρή

 Παρόλα αυτά, υπάρχουν προβλήματα τα οποία οι Αρχιπολενοί υποστηρίζουν πως δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνοι τους. Υπάλληλος για να περιποιηθεί τις εγκαταστάσεις, έστω και μία δύο φορές την εβδομάδα, δεν υπάρχει, οι πάγκοι έχουν υποστεί φθορές και πρέπει να επισκευαστούν, το ίδιο και το συρματόπλεγμα πίσω από τις εστίες, ο ένας από τους δύο θερμοσίφωνες, που βρίσκονται στην οροφή   των αποδυτηρίων, παραμένει ασύνδετος εδώ και δύο χρόνια, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές της μίας ομάδας να κάνουν το μπάνιο τους με κρύο νερό, ενώ οι χώροι πρέπει να βαφτούν. Επιπλέον,  στις άκρες της εξέδρας δεν υπάρχει προστατευτικό κιγκλίδωμα, με τους ανθρώπους του Εθνικού να έχουν ακόμα νωπές τις μνήμες από το ατύχημα που είχε πέρσι μικρό κορίτσι-ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά-όταν χτυπήθηκε από μπάλα κι έπεσε.

Αυτή την εικόνα αντικρίσαμε στην Αρχίπολη με το τρύπιο συρματόπλεγμα πίσω από την εστίαΑυτή την εικόνα αντικρίσαμε στην Αρχίπολη με το τρύπιο συρματόπλεγμα πίσω από την εστία

  Ζήτημα υπάρχει και με το πότισμα του αγωνιστικού χώρου. Ο Σάββας Μακρής έχει μεν βρει τις… πατέντες του, ωστόσο αντιμετωπίζει προβλήματα με τα «μπεκς» του αυτόματου ποτίσματος, ορισμένα εκ των οποίων έχουν υποστεί βλάβη.

 Πέραν τούτου, ο κόσμος «γκρινιάζει» για τη χρήση νερού του δικτύου ύδρευσης για τις ανάγκες συντήρησης του γηπέδου, την ίδια στιγμή που βρίσκεται αντιμέτωπος, όπως και όλο το νησί, με πρόβλημα υδροδότησης.

Οι πάγκοι έχουν υποστεί φθορά, όπως διαπιστώσαμε, και θέλουν άλλαγμαΟι πάγκοι έχουν υποστεί φθορά, όπως διαπιστώσαμε, και θέλουν άλλαγμα

  Οι άνθρωποι του Εθνικού του δίνουν δίκιο και αναρωτιούνται, γιατί δεν δίνεται η λύση που έχουν υποδείξει εδώ και καιρό.  Σε απόσταση λίγων μέτρων από τις δεξαμενές υπάρχει φυσική πηγή με τρεχούμενο νερό, το οποίο χάνεται άδικα. Αυτό ακριβώς θα μπορούσε, μετά από μία απλή παρέμβαση, να γεμίζει τις δεξαμενές και να χρησιμοποιείται για το πότισμα του γηπέδου.