Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον 39χρονο που έκλεψε κινητό με τη βία

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία ασκήθηκε σε βάρος του 39χρονου από τη Γεωργία, ο οποίος αφαίρεσε με βίαιο τρόπο ένα κινητό τηλέφωνο από 19χρονη αλλοδαπή.

Ο 39χρονος κατηγορείται για ληστεία και κρατείται προκειμένου αύριο, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Αναστάσιο Διάκο, να προσαχθεί ενώπιον του ανακριτή Ρόδου για να απολογηθεί. Όλα έγιναν στις 30 Ιουλίου 2017 το βράδυ κοντά στο Ενυδρείο όπου κινούνταν με το ποδήλατό του ο 39χρονος Γεωργιανός.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία στην ίδια περιοχή κινούνταν πεζή και η 19χρονη από τη Λετονία, την οποία έσπρωξε στη πλάτη ο 39χρονος, της πήρε το κινητό της και εξαφανίστηκε.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κατάφεραν να εντοπίσουν τον 39χρονο στην Παλιά Πόλη της Ρόδου και να τον συλλάβουν.

Ο δράστης όχι μόνο αναγνωρίστηκε από την παθούσα αλλά ομολόγησε την πράξη του, ενώ το κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη δικαιούχο. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία κινήθηκε σε βάρος του η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.