Ερώτηση από τη Νέα Δημοκρατία για τη στήριξη των Κώων

Από την Οργάνωση Κω της Ν.Δ. εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

“Στο ελληνικό κοινοβούλιο φέρνει η Νέα Δημοκρατία το θέμα των μέτρων στήριξης και ανακούφισης των Κώων μετά τον καταστροφικό σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017, με ερώτηση που κατέθεσε εχθές ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης. Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝΕΛ ακόμη και σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα φρόντισε να δείξει την αναλγησία της και την αδιαφορία της για τις υλικές και ψυχικές ζημίες που υπέστησαν οι Κώοι.

Η υφυπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ορισμένα μέτρα, τα οποία είναι ημιτελή και αναποτελεσματικά. Η παράταση κάποιων μόνο  φορολογικών  υποχρεώσεων μέχρι την 31-10-2017 ή την 22-1-2018 και μόνον για τους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Κω, πέραν από άδικη και διχαστική, ουδόλως επαρκεί για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των Κώων.

Στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο κ. Αυγενάκης ρωτά τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη α) σε ποιές άμεσες ενέργειες θα προβούν για την ανακούφιση των πληγέντων από τον καταστροφικό σεισμό, β) εάν υπάρχει εκτίμηση των επιπτώσεων, άμεσων και έμμεσων, βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων, των κατοίκων ή/και δραστηριοποιούμενων στην Κω και γ) ποιός είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για στήριξη των κατοίκων, των επιχειρηματιών και των εργαζόμενων, ώστε να ανακουφιστούν από τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός και να επιστρέψουν στην κανονικότητα“.