Ερώτηση από τη Νέα Δημοκρατία για τη στήριξη των Κώων

Ερώτηση από τη Νέα Δημοκρατία για τη στήριξη των Κώων

Ερώτηση από τη Νέα Δημοκρατία για τη στήριξη των Κώων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 109 ΦΟΡΕΣ

Από την Οργάνωση Κω της Ν.Δ. εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

“Στο ελληνικό κοινοβούλιο φέρνει η Νέα Δημοκρατία το θέμα των μέτρων στήριξης και ανακούφισης των Κώων μετά τον καταστροφικό σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017, με ερώτηση που κατέθεσε εχθές ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης. Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝΕΛ ακόμη και σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα φρόντισε να δείξει την αναλγησία της και την αδιαφορία της για τις υλικές και ψυχικές ζημίες που υπέστησαν οι Κώοι.

Η υφυπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ορισμένα μέτρα, τα οποία είναι ημιτελή και αναποτελεσματικά. Η παράταση κάποιων μόνο φορολογικών υποχρεώσεων μέχρι την 31-10-2017 ή την 22-1-2018 και μόνον για τους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Κω, πέραν από άδικη και διχαστική, ουδόλως επαρκεί για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των Κώων.

Στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο κ. Αυγενάκης ρωτά τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη α) σε ποιές άμεσες ενέργειες θα προβούν για την ανακούφιση των πληγέντων από τον καταστροφικό σεισμό, β) εάν υπάρχει εκτίμηση των επιπτώσεων, άμεσων και έμμεσων, βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων, των κατοίκων ή/και δραστηριοποιούμενων στην Κω και γ) ποιός είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για στήριξη των κατοίκων, των επιχειρηματιών και των εργαζόμενων, ώστε να ανακουφιστούν από τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός και να επιστρέψουν στην κανονικότητα“.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθούν οι γονείς του βρέφους που πέθανε στην Κω

Συγκλονίζει ο θάνατος βρέφους στην Κω

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί - 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Αύξηση χρηματοδότησης της μελέτης για την κατασκευή διαχωριστικής νησίδας στην επαρχιακή οδό Κως-Αεροδρόμιο

Γιάννης Παππάς, για το Δικαστικό Μέγαρο Κω: «Η υπέροχη συμβολή όσων συνεργαστήκαμε, με σκοπό την υλοποίηση του έργου»