Φράκαρε το κυνοκομείο της Ρόδου

Άκρως ανησυχητική είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Κυνοκομείο της Ρόδου, αφού δυστυχώς αρκετοί συμπατριώτες μας εξακολουθούν να εγκαταλείπουν τα ζωάκια.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι η ανακοίνωση της κ. Γιούλας Διμέλη που αναφέρει τα εξής:

“Αγαπητοί φίλοι θα ήθελα για μια ακόμη φορά να αναφέρω τα εξής. Τις τελευταίες μέρες παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας έχουν εγκαταλειφθει κι αλλα ζώα στο κυνοκομείο Ρόδου. Το αποτέλεσμα. Μετράμε πάνω από 320 ζώα εκτός των φιλοξενιών. Έχουμε ζώα στην αποθήκη, στην κουζίνα, σε παρκάκια, σε δωμάτια, στα γραφεία, στο ιατρείο, στη ρεσεψιόν. Στον προαύλιο χώρο σουλατσάρουν 5 που δαγκώθηκαν από άλλα κι έξω έχουμε δεμένα 7 ζώα γιατί δεν υπάρχει κανένας άδειος χώρος μέσα να τα φιλοξενήσει.

Εν τω μεταξύ η αναλγησία κ η αδιαφορία πολλών συνεχίζεται. Αντί να κάτσουν να σκεφτούν αυτά τα ζώα πού δένονται πάνω και σαρδελοποιούνται και υφίστανται δυστυχώς εκ των πραγμάτων μια μορφή κακοποίησης αναγκαστικά αφού είναι συνέχεια δεμένα λόγω έλλειψης χώρου, τι μέλλον μπορεί να έχουν, φορτώνουν συνεχώς το κυνοκομείο με όλο και πιο πολλά ζώα.

Αυτό φυσικά το κάνουν νύχτα για να μην μπορούμε να τους εντοπίσουμε. Βέβαια θα ήθελα να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι οι κάμερες θα λειτουργήσουν άμεσα στην κάτω είσοδο και νύχτα. Όμως είναι λύση αυτή; Είναι λογικό να κάνουμε συνέχεια  τους επόπτες; Υποτίθεται ότι το κυνοκομείο υπάρχει για περίθαλψη κουταβιών χτυπημένων ζώων, αρρώστων κλπ.

Και μόνο αυτά τελικά δεν προλαβαίνει να βοηθήσει με τον κάθε ανεγκέφαλο που βαριέται το σκυλί του κι έρχεται και το παρατάει κρυφά. Ο χώρος μας δεν είναι απέραντη έκταση που πιάνει τίποτα στρέμματα. Είναι ένα μικρό μέρος για περί τα 150 ζώα και μέσα έχουμε χώσει 300 και πολλά από τα οποία ζουν σε σχετικά δύσκολες συνθήκες. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια φιλοξενίας. Όποιος δυσπιστεί μπορεί να κάνει μια επίσκεψη.

Γι’ αυτό σας παρακαλώ σταματήστε να αφήνετε υγιή ζώα συνέχεια στο κυνοκομείο Ρόδου. Δεν είναι η σωστή λύση. Προσπαθείστε να βρείτε άλλους τρόπους εάν βαρεθήκατε το ζώο σας.

Ευχαριστώ