Κόβουν κορδέλα  στο ιατρείο της Χάλκης

Ύστερα από έξι χρόνια (!), θα γίνουν, τελικά, τα “εγκαίνια” του πολυδύναμου ιατρείου στη Χάλκη, μια επένδυση 500.000 ευρώ, η οποία παρέμενε αναξιοποίητη, στερώντας από τους 420 κατοίκους και τους τουρίστες σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας.

Την παράλογη ιστορία ανέδειξε η “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου” την περασμένη Κυριακή με δημοσίευμα στο οποίο ο δήμαρχος Μιχάλης Πατρός και ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου (η ΜΚΟ έχει πλέον “έδρα” στο νησί) απηύθυναν έκκληση να μπει τέλος στη διαχρονική γραφειοκρατία και να λειτουργήσει, επιτέλους, το πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο. 

Οι υπογραφές αρμοδίων οι οποίες είναι αναγκαίες, ώστε να παραδοθεί το έργο, να ηλεκτροδοτηθεί και να “ανοίξει” κανονικά το πολυδύναμο ιατρείο, αναμένεται να “πέσουν” σύντομα και τον προσεχή Σεπτέμβριο θα γίνει η (μέχρι τώρα εκκρεμής) διοικητική παράδοση, όπως διαβεβαίωσε τις τοπικές Αρχές η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου.

“Το ιατρείο διαθέτει ακόμα και κλινική βραχείας νοσηλείας και προθαλάμους.

Μέχρι και αιρκοντίσιον έχουν τοποθετηθεί. Ήταν ένα από τα πρώτα μεγάλα έργα στη Χάλκη. Έγινε σύνδεση με το αποχετευτικό σύστημα, μπήκε ρεύμα, αλλά, όταν τελείωσε τη δουλειά του ο εργολάβος, κόπηκε η σύνδεση με τη ΔΕΗ” είχε αναφέρει στην “Κυριακάτικη ΕλΕΥΘΕΡΙΑ” ο κ. Πατρός.

Σήμερα ο πληθυσμός του νησιού - που εκτοξεύεται τα καλοκαίρια στα 2.500 άτομα - εξυπηρετείται από τη μία γιατρό στο αγροτικό ιατρείο και, τους τελευταίους μήνες, από τους Γιατρούς του Κόσμου.