Επίσκεψη Μίκας Ιατρίδη στην Κω

Στην Κω βρέθηκε η Μίκα Ιατρίδη, προκειμένου να μιλήσει με τους συμπατριώτες της και να διαπιστώσει την κατάσταση που βρίσκεται το νησί, ύστερα από τον πρόσφατο σεισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, η Μίκα Ιατρίδη συναντήθηκε με το Δήμαρχο, κ. Γιώργο Κυρίτση, προκειμένου να συζητηθούν τα ουσιαστικά μέτρα στήριξης που έχει ανάγκη η Κως και οι κάτοικοί της, αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, η π. Βουλευτής Δωδεκανήσου, είχε εκτενή τηλεφωνική συνομιλία με τον επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, με τον οποίο συζήτησαν τόσο την πρόσφατη ερώτηση των Ευρωβουλευτών του κόμματος για την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και τις περαιτέρω ενέργειες που απαιτούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την ενίσχυση του νησιού και των κατοίκων του.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, κα Κωνσταντίνα Σβύνου και τον αντιπρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Πλατανίστα.

«Η Κως και ο τουρισμός της καταφέρνουν και ανταποκρίνονται με μεγάλη επιτυχία στις προκλήσεις που έθεσε το πρόσφατο χτύπημα του εγκέλαδου», σημείωσε η Μίκα Ιατρίδη, η οποία και τόνισε ότι «οι κάτοικοι της Κω, οι επαγγελματίες του τουρισμού, με τις συντονισμένες προσπάθειες τους διατηρούν το νησί στην κορυφή των τουριστικών προορισμών, γεγονός που πρέπει να μας γεμίζει με αισιοδοξία για τις δυνατότητες των νησιωτών, ειδικά κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες».

Η επίσκεψη της Μίκας Ιατρίδη στην Κω ολοκληρώθηκε με συνάντηση με τα στελέχη της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ, στην οποία συζητήθηκε, εκτός από τις επιπτώσεις του σεισμού και η τρέχουσα πολιτική κατάσταση.

«Η ΝΔ έμπρακτα έχει αποδείξει ότι βρίσκεται κοντά στους νησιώτες» επεσήμανε η Μίκα Ιατρίδη και κατέληξε ότι «αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στους κατοίκους, όσο και στις τοπικές αρχές και υπηρεσίες που ανταποκρίθηκαν με ετοιμότητα και αμεσότητα.
Θα πρέπει τώρα η Κυβέρνηση να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό στην υλοποίηση των υποσχέσεών της, ώστε οι κάτοικοι και το νησί μας να έχουν την ουσιαστική στήριξη που χρειάζονται».