Συλλήψεις «δουλεμπόρων» σε Ρόδο και Κω

Στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού διακινητή προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων που διενεργήθηκαν  στο λιμένα Ακαντιάς, εντοπίστηκαν επτά (07) μετανάστες πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, οι οποίοι σύμφωνα με δήλωσή τους, είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα απογευματινές ώρες της 01/08/17 με πολυεστερικό ταχύπλοο σκάφος.

Στη συνέχεια, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας, εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως το άτομο που κανόνισε τη μεταφορά του ενός εκ των ανωτέρω μεταναστών με προορισμό την Αθήνα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε μία (01) πλαστή άδεια οδήγησης που βρέθηκε στην κατοχή του ανωτέρω συλληφθέντα.

Σύλληψη και στην Κω

Στη σύλληψη ενός 27χρονου διακινητή προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Κω.

Συγκεκριμένα, ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ο ανωτέρω στο λιμένα της Κεφάλου, πριν τη φόρτωσή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένοι στο χώρο του αποσκευών δύο (02) αλλοδαποί για τους οποίους ισχύει μέτρο απαγόρευσης μετακίνησης εκτός ν. Κω.

Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία (01) πλαστική συσκευασία με ύποπτη ναρκωτική ουσία (πιθανόν ακατέργαστη ιδική κάνναβη), μικτού βάρους οχτώ δεκάτων του γραμμαρίου (0,8gr).

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα.