Θα γυριστεί ταινία  για τους Ιππότες της Ρόδου

Αύριο ολοκληρώνει το σύντομο ταξίδι του στη Ρόδο ο Αμερικανός ηθοποιός Μάικλ Μίτσελ, που βρέθηκε στο νησί με τη σύζυγό του για λίγες μέρες ξεκούρασης κατά το διάλειμμα της νέας ταινίας στην οποία παίρνει μέρος.

Μάλιστα χτες, επισκέφθηκε τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο πολιτισμού Δωδεκανήσου Κάλλιστο Διακογεωργίου με τον οποίο συζήτησαν θέματα προβολής της Ρόδου στο χώρο των κινηματογραφικών ταινιών, κάνοντας μάλιστα γνωστό ότι ο παραγωγός της ταινίας «Ισλαμοφοβία» στην οποία παίρνει και ο ίδιος μέρος θα έρθει στη Ρόδο για να εξετάσει το ενδεχόμενο να γυριστεί στο νησί ταινία για τους ιππότες του αγίου Ιωάννη.

Η ιδέα ανήκει στο διευθυντή του «Rodos Yacht Services» Σταύρο Ροδίτη ο οποίος συνόδευε τον αμερικανό ηθοποιό με τη σύζυγό του χτες στην περιφέρεια, έχοντας μία φιλία με τον κ. Μίτσελ που διαρκεί 16 χρόνια.

Κατά τη χτεσινή συνάντηση ο κ. Διακογεωργίου ενημέρωσε τον κ. Μίτσελ για την περιφέρεια και τις αρμοδιότητές του γύρω από τον πολιτισμό, κάνοντας λόγο για διαίτερη τιμή που ο αμερικανός ηθοποιός επισκέπτεται τη Ρόδο και τη Δωδεκάνησο. «Γνωρίζουμε για τις ταινίες του και αυτούς τους ανθρώπους εμείς θέλουμε να τους καλωσορίζουμε και να τους υποδεχόμαστε γιατί το νησί μας είναι ξακουστό και είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός. Για εμάς αυτοί οι άνθρωποι είναι οι αγγελιοφόροι και οι πρεσβευτές που μεταφέρουν τα πλεονεκτήματα του νησιού μας παντού» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Μίτσελ εξέφρασε την ικανοποίησή του που για μία ακόμα φορά επισκέφθηκε τη Ρόδο λέγοντας τα εξής: «είναι τιμή μας που βρισκόμαστε στη Ρόδο, ερχόμαστε στο νησί πολλά χρόνια, μαζί με τη σύζυγό μου και πολλές φορές και με τα παιδιά αλλά και τα εγγόνια μου και επισκεπτόμαστε το νησί ενδιάμεσα στα γυρίσματα των ταινιών». Όπως έκανε γνωστό ολοκληρώνεται μία ακόμα ταινία και βρισκόμαστε στη διαδικασία των γυρισμάτων μίας νέας με θέμα την ισλαμοφοβία η οποία χρηματοδοτείται από ισλαμικές χώρες που θέλουν να παρουσιάσουν τον ισλαμισμό υπό ένα νέο πρίσμα. Ο ίδιος μάλιστα θα υποδύεται έναν ιερέα.

Σύμφωνα με όσα είπε, η προτελευταία του ταινία ήταν αυτή που αφορούσε τον James Bont. To 1999 πήρε μέρος στην ταινία Μονομάχος με τον Ράσσελ Κρόου και από τότε πρωταγωνίστησε σε άλλες 17 ταινίες, ενώ πήρε μέρος και σε σειρές στην τηλεόραση. Είναι όμως και ο ίδιος παραγωγός κινηματογράφου.

Πάντως όπως υπογράμμισε και ο κ. Ροδίτης του έχει παρουσιαστεί εδώ και καιρό η ιδέα να γυριστεί μία ταινία στη Ρόδο με τους ιππότες του αγίου Ιωάννη επί της εποχής του Σουλεϊμάν. Μάλιστα έχει βρεθεί και χρηματοδότης όπως είπε.

Από την πλευρά του ο κ. Διακογεωργίου υπογράμμισε ότι επιθυμία της περιφέρειας είναι να μεταφέρει το μήνυμα ότι η Ρόδος είναι το νησί του ήλιου της θάλασσας και της φιλίας, αλλά και της φιλοξενίας σε όλους τους φίλους του, και να κάνει γνωστό ότι έχει πολλούς θησαυρούς τους οποίους πρέπει να δουν και να τους παροτρύνει να το επισκεφτούν. «Εμείς είμαστε διαθέσιμοι να βοηθήσουμε όποιον θέλει να προχωρήσει σε παραγωγές και γυρίσματα ταινιών για να διευκολύνουμε το έργο τους» κατέληξε.

Σημειώνεται ότι χτες το πρωί ο κ. Μίτσελ είχε μία τηλεφωνική επικοινωνία με τον παραγωγό της ταινίας για την ισλαμοφοβία ο οποίος ήταν μαζί με τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας και όπως δήλωσε τον περιμένουν μετά τις διακοπές του για να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα. Σημειώνεται ότι μετά τη Ρόδο θα επισκεφτεί τη Σύμη από εκεί θα μεταφερθεί στην Τουρκία και κατόπιν θα πάει στα γυρίσματα της ταινίας. Όπως είπε χτες ο ίδιος τόσο ο περιφερειάρχης όσο και ο κ. Διακογεωργίου θα είναι καλεσμένοι στην πρεμιέρα της ταινίας στο Χόλυγουντ, τα έσοδά της οποίας θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Όπως δήλωσε ο ίδιος κατά την ανταλλαγή αναμνηστικών στην περιφέρεια την πρώτη φορά που ήρθε στη Ρόδο είπε ότι εδώ θα ήταν το πιο ιδανικό μέρος να γυριστεί ταινία, λόγω της φυσικής ομορφιάς, και των ανθρώπων του νησιού.


Ο κ. Μίτσελ ήρθε για πρώτη φορά πριν από 20 χρόνια στη Ρόδο, πάντα έρχεται για να ξεκουραστεί και όταν την επισκέπτεται γυρνάει σε όλο το νησί με μηχανή βλέποντας τις παραλίες της και τις άλλες ομορφιές της. του αρέσει περισσότερο η φύση αλλά και οι άνθρωποι γιατί είναι φιλικοί και ζεστοί, βοηθούν και γιατί η ζωή κυλά ήρεμα στη Ρόδο. Επίσης δηλώνει λάτρης της τοπικής κουζίνας.

Ερωτηθείς για την ιδέα να γυριστεί στη Ρόδο ταινία γύρω από τους ιππότες του Αγίου Ιωάννη, απάντησε ότι είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που υπάρχουν. Όπως όμως είπε η ταινία θα πρέπει να είναι παραγωγής Χόλυγουντ γιατί όλα όσα χρειάζονται θα πρέπει να αποδοθούν σωστά καθώς οι ιππότες του αγίου Ιωάννη στη Ρόδο ήταν ένα ανεκτίμητο κομμάτι της ιστορίας και χωρίς τη χρηματοδότηση του Χόλυγουντ η ταινία δεν θα έχει καμία επιτυχία.

«Ο παραγωγός της ταινίας «Ισλαμοφοβία» θα έρθει στη Ρόδο θα πάμε στο κάστρο, ώστε να μπορέσει και ο ίδιος προσωπικά να καταλάβει το μέγεθος αυτής της ταινίας, καθώς θα πρέπει  να είναι μία διαφορετικού τύπου ιστορία από όσες γνωρίζουμε που θα προβάλει κατ’ εξοχήν το νησί της Ρόδου. Σήμερα η Μάλτα είναι γνωστή μέσω των ιπποτών αν και είναι ο τελευταίος τους προορισμός» τόνισε ο κ. Μίτσελ.

Χατζημάρκος: επιτέλους ψηφίζεται σχετικό νομοσχέδιο και στην Ελλάδα!
Για το θέμα της παροχής κινήτρων σε κινηματογραφικές εταιρίες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η χώρα μας πολύ σύντομα θα αποκτήσει σχετικό νομοθετικό πλαίσιο που θα το προβλέπει, τονίζοντας ότι αυτό θα ωφελήσει πολλαπλώς τα νησιά μας.

«Πριν 15 μήνες ξεκίνησε η προσπάθεια να παρουσιάσουμε το πόσο μπορεί να ωφεληθούν τα νησιά μας από την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών. Πείσαμε όλους τους κυβερνητικούς παράγοντες ότι είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δε δίνουμε κανένα κίνητρο. Για παράδειγμα η Μάλτα έχει αναπτύξει μία τεράστια βιομηχανία κινηματογράφου και η οποία έχει επωφεληθεί που όμως έχει βρει ένα τοίχος στην Ελλάδα.

Την περασμένη Τρίτη κατατέθηκε στη βουλή το νομοσχέδιο πέρασε από την επιτροπή για την παροχή κινήτρων στις κινηματογραφικές παραγωγές και είναι ζήτημα ημερών να ψηφιστεί. Το νομοσχέδιο μας δίνει την ελπίδα ότι θα φέρουμε κινηματογραφικές παραγωγές στη χώρα μας και μας μένει μόνο μία ρύθμιση φορολογικού χαρακτήρα καθώς πρέπει να πείσουμε τον υπουργό κ. Τσακαλώτο. Πρέπει να σταματήσουμε να κλωτσάμε τις ευκαιρίες σαν λαός και σαν χώρα.

Είναι πολλά τα νησιά που μπορούν να ωφεληθούν. Χάσαμε τις ευκαιρίες γιατί δεν μπορέσαμε να προσφέρουμε ότι προσφέρουν οι άλλες χώρες. Πρέπει να σκεφτούμε ειδικά εμείς στη Ρόδο πως ο κινηματογράφος στήριξε την ανάπτυξη του νησιού και σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο. Δεν υπάρχει καλύτερη διαφήμιση και επένδυση και πιάνει τόπο και το τελευταίο ευρώ που ξοδεύεις. Είμαι χαρούμενος γιατί επιτέλους σαν χώρα έχουμε ένα πλαίσιο στήριξης το οποίο είναι σημαντικό και μας μένει ένα ακόμα βήμα και είναι ζήτημα χρόνου να το πετύχουμε και αυτό».