Αρίστης ποιότητας θα είναι  το νερό από το φράγμα Γαδουρά

Τη Δευτέρα θα δοθεί νερό από το φράγμα, επανέλαβε χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, που ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την πορεία των εργασιών που πραγματοποιούνται μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Μάλιστα όπως τόνισε στόχος είναι να δοθεί νερό στους κατοίκους του νησιού το οποίο θα είναι ποιοτικά κατάλληλο και ελεγμένο, και πρόσθεσε ότι το νερό δεν είναι για την περιφέρεια εμπόρευμα.

Ειδικότερα μιλώντας για το φράγμα δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι να λειτουργήσει όπως πρέπει να λειτουργήσει. Νομίζω ότι τη Δευτέρα θα είμαστε έτοιμοι και ότι θα μπορέσει να μας δώσει νερό, τώρα γίνονται οι τελευταίες προσαρμογές.

Είναι ένας συνδυασμός τριών έργων: είναι η λιμνοδεξαμενή το διυλιστήριο και ο αγωγός μεταφοράς. Σε χημικό επίπεδο γίνονται οι αναλύσεις, δε δώσαμε το 2016 ούτε ένα λίτρο από τα εκατομμύρια λίτρα νερού, που να μην είναι ελεγμένο πολλαπλώς για την ποιότητά του και το ίδιο θα συμβεί και τώρα.

Το νερό θα δοθεί μόνο όταν όλα του τα χαρακτηριστικά είναι πολύ κάτω από την οποιαδήποτε έστω και ακραία απαίτηση του νόμου. εμείς δεν παίζουμε με τα θέματα δημόσιας υγείας και τα θέματα ποιότητας και ασφάλειας.

Πέρσι δίναμε το καλύτερο νερό που είχε ποτέ η Ρόδος και παρ΄όλα αυτά υπήρξε μία τεράστια καμπάνια δυσφήμισης και παραπληροφόρησης. Αυτό δείχνει ότι τα μικροσυμφέροντα και η ανοησία έρχεται και πλήττει τα θεμέλια των συμφερόντων αυτού του τόπου. Εμείς θα δώσουμε το νερό από το φράγμα όταν θα είναι όλες μας οι μετρήσεις πολύ κάτω από τις απαιτήσεις του νόμου. Το έργο αυτό έχει σχεδιαστεί με έναν τρόπο που οδήγησε στο να μπορεί να δώσει πόσιμο νερό παραδομένο στις δεξαμενές της ΔΕΥΑΡ με ονομαστική τιμή 6 λεπτά το κυβικό.

Για όσους λασπολογούν και παραπληροφορούν θα λέμε συνέχεια την τιμή και προκαλούμε τον οποιονδήποτε έχει άλλο αντίστοιχο έργο με αυτή την τιμή να μας παρουσιάσει τα στοιχεία. Η τιμή περιλαμβανει τη μισθοδοσία του προσωπικού που θα δουλεύει εκεί τη λειτουργία του διυλιστηρίου τη συντήρησή του τις βλάβες τα ανταλλακτικά, τα χημικά και τη μεταφορά του νερού και την παράδοσή του στις δεξαμενές της ΔΕΥΑΡ. Το νερό δεν το κάναμε εμπόρευμα δεν τιμολογούμε το κυβικό, και σεβαστήκαμε το νερό ως δημόσιο αγαθό».