Εκδηλώσεις για την  πανσέληνο του Αυγούστου

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου από το 2002 με επιτυχία, προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια ευχάριστη καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Η Πανσέληνος του Αυγούστου 2016 προσέλκυσε πάνω από 63.795 επισκέπτες που κατέκλυσαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την επικράτεια.

Ο φετινός εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου 2017 θα κορυφωθεί τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017, ημέρα της Πανσελήνου, με εκδηλώσεις που εκκινούν από τις 5 Αυγούστου και συνεχίζονται μέχρι και τις 9 Αυγούστου.

Σε 115 χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας θα πραγματοποιηθούν 93 εκδηλώσεις (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, θέατρο σκιών) ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων 22 χώροι και μουσεία.

Στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει τα εξής:
- Αρχοντικό Νικολαϊδη, Χώρα Πάτμου Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός από τις 20.00 έως τις 24.00 - Μουσική - εικαστική εκδήλωση

- Ωδείο Ρόδου    Εκδήλωση σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Λογοτεχνών και Μεταφραστών Ρόδου

- Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου (Προϊστορική Συλλογή, Επιγραφική Συλλογή, κήπος, σεράι)    Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός από τις 20.00 έως τις 24.00

- Αρχαιολογικός χώρος Χριστού της Ιερουσαλήμ, Κάλυμνος Βιβλιοπαρουσίαση - μουσικοχορευτική εκδήλωση / Συνδιοργάνωση με το Αναγνωστήριο "Αι Μούσαι", τον Δήμο Καλύμνου, την Περιφέρεια Δωδεκανήσου

- Ρωμαϊκό Ωδείο Κω    "Συναυλία σύγχρονης τζαζ μουσικής / Συνδιοργάνωση με το Τμήμα Πολιτισμού του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού - Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω Τμήμα Πολιτισμού"

- Αρχαιολογικό Μουσείο Παλαιόπολης Άνδρου. Το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό πέραν του ωραρίου του από τις 21.00 έως τις 24.00.

- Ιερό Ποσειδώνα και Αμφιτρίτης στα Κιόνια  Τήνου. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από τις 21.00 έως 24.00

- Ύρια Νάξου. Μουσική εκδήλωση με την Άννα Αναματερού  21.30-24.00

- Αρχαιολογικό Μουσείο Πάρου.    "Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με ΚΔΕΠΑΠ και Ωδείου Μυθωδία με τίτλο «Όμορφη πόλη, Φωνές Μουσικές…»  21.00 -24.00.