Αφέθηκε ελεύθερος με όρους  για την κλοπή τηλεφώνου

Με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερος χθες, μετά την απολογία του ο 39χρονος Γεωργιανός που κατηγορείται για την αφαίρεση ενός κινητού τηλεφώνου με τη βία από 19χρονη αλλοδαπή!

Σε βάρος του 39χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία και χθες συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Αναστάσιο Διάκο προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκε αποδεχόμενος τη κατηγορία όχι όμως, όπως αυτή του αποδίδεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 39χρονος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και πως για αυτό δεν αντιλαμβανόταν τι έκανε.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 39χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, όλα έγιναν στις 30 Ιουλίου 2017 το βράδυ κοντά στο Ενυδρείο όπου κινούνταν με το ποδήλατό του ο 39χρονος Γεωργιανός.

Όπως καταγγέλθηκε στην αστυνομία στην ίδια περιοχή κινούνταν πεζή και η 19χρονη από τη Λετονία, την οποία έσπρωξε στη πλάτη ο 39χρονος, της πήρε το κινητό της και εξαφανίστηκε. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κατάφεραν να εντοπίσουν τον 39χρονο στην Παλιά Πόλη της Ρόδου και να τον συλλάβουν.

Ο δράστης όχι μόνο αναγνωρίστηκε από την παθούσα αλλά ομολόγησε την πράξη του, ενώ το κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη δικαιούχο. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία κινήθηκε σε βάρος του η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.