Μπαράζ; Μόνο αν συμβεί το αδιανόητο

Στο απειροελάχιστο περιορίζει ο νέος ΚΑΠ τις πιθανότητες να προκύψει η ανάγκη για τη διοργάνωση αγώνα μπαράζ, ώστε να τοποθετηθούν στην τελική βαθμολογία ενός πρωταθλήματος δύο ισόβαθμες ομάδες.

Πρακτικά και με το πλήθος των κριτηρίων που θα χρησιμοποιούνται από εδώ και στο εξής, το να οδηγηθούν δύο ομάδες σε νοκ άουτ «μονομαχία» κατάταξης ανάγεται στη σφαίρα του απίθανου.

Το πρώτο κριτήριο το οποίο θα χρησιμοποιείται στην περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων, είναι το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσαν στα μεταξύ τους παιχνίδια πρωταθλήματος. Ακολουθεί η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια και εν συνεχεία, η καλύτερη επίθεση, πάντα στα μεταξύ τους ματς.

Αν η απόλυτη ισορροπία παραμείνει, θα ληφθεί υπόψη η διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος και στη συνέχεια και κατά σειρά, η συνολική καλύτερη επίθεση και η αντίστοιχη καλύτερη άμυνα.

Στην περίπτωση που συμβεί το αδιανόητο και μετά τα παραπάνω, μία από τις δύο εμπλεκόμενες ομάδες δεν ξεχωρίσει, μόνο και μόνο τότε η διοργανώτρια αρχή θα υποχρεωθεί να διοργανώσει αγώνα μπαράζ.