Απολογήθηκε 36χρονος Αλβανός κατηγορούμενος για μαστροπεία ανηλίκου

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου πέρασε χθες για να απολογηθεί 36χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής για νέα υπόθεση μαστροπείας – σωματεμπορίας, που έχει καταγγελθεί σε βάρος του.

Ο αλλοδαπός, που είναι ήδη στη φυλακή καθώς έχει καταδικαστεί για παρόμοια υπόθεση σε κάθειρξη 16 ετών και χρηματικό πρόστιμο 65.500 ευρώ μαζί με μία Μολδαβή, προσήχθη χθες για απολογία συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Γιώργο Μηνά κατηγορούμενος για μαστροπεία ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση με προσφορά χρημάτων από κοινού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 36χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και δήλωσε στην ανακρίτρια ότι ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση και πως το άτομο που φέρεται να ήταν υπεύθυνο στο συγκεκριμένο κατάστημα για το οποίο έγινε η καταγγελία δεν έχει το ίδιο όνομα με εκείνον αλλά μόνο το επίθετο. Πιθανώς δηλαδή να πρόκειται για συνωνυμία, σε κάθε περίπτωση τόνισε πως δεν είναι εκείνος αυτός που ψάχνουν.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα επιβλήθηκαν στον 36χρονο για αυτή την υπόθεση, οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελία που έκανε ανήλικη αλλοδαπή η οποία είπε πως το Μάιο του 2015 σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου υπεύθυνος λειτουργίας ήταν ο 36χρονος εργαζόταν τόσο η ίδια όσο και άλλες κοπέλες τις οποίες και εξέδιδαν έναντι χρηματικού ποσού. Μάλιστα στο κατάστημα υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο επάνω μέρος του καταστήματος στο Φαληράκι όπου και γίνονταν οι συναντήσεις.

Η άλλη υπόθεση, οι συλλήψεις και η καταδίκη
Ο αλλοδαπός ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που εμπλέκεται σε υπόθεση σωματεμπορίας – μαστροπείας. Για μία τέτοια, είχε συλληφθεί πριν από ένα χρόνο μαζί με μία Μολδαβή και είχαν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν όταν μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεση τους οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου αποφάσισαν να κάνουν έλεγχο στο κατάστημα.

Η «έφοδος» των αστυνομικών στο κατάστημα νυχτερινής διασκέδασης των κατηγορούμενων έγινε την Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 το βράδυ, όπου και εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος, με κρυφή πρόσβαση, που χρησιμοποιούνταν ως σημείο ερωτικών συνευρέσεων εκδιδόμενων γυναικών-σερβιτόρων.

Ο χώρος αυτός βρισκόταν στο επάνω μέρος του καταστήματος και υπήρχε μικρή σκάλα για την μετάβαση των εργαζομένων και των «πελατών» εκεί.
Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι διαχειριστές του καταστήματος εξωθούσαν στην πορνεία δύο υπαλλήλους-σερβιτόρες, έναντι προκαθορισμένης αμοιβής την οποία διαμοιράζονταν.

Οι τιμές των χρημάτων που κατέβαλλαν οι «πελάτες» κυμαίνονταν από 100 – 150 ευρώ.
Οι ίδιοι κατηγορούμενοι φέρονται το χρονικό διάστημα Απρίλιο και Μάιο του 2016 ότι προήγαγαν και εξωθούσαν στην πορνεία μία ανήλικη Ρουμάνα ηλικίας 17 ετών.

Επίσης όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 36χρονος εξανάγκαζε, με τη χρήση σωματικής βίας, 32χρονη αλλοδαπή από τη Μολδαβία να εκδίδεται με σκοπό την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Μάλιστα βρέθηκε και κατασχέθηκε μεταλλική ράβδος (γκλοπ) με την οποία ο δράστης προκαλούσε σωματικές βλάβες στην 32χρονη.

Η υπόθεση αυτή εκδικάστηκε τον Απρίλιο 2017 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, στο εδώλιο του οποίου κάθισαν ο 36χρονος Αλβανός και η 32χρονη από τη Μολδαβία κατηγορούμενοι για σωματεμπορία τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση από κοινού, μαστροπεία σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση από κοινού, μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους όπως κατηγορούνται τους δύο αλλοδαπούς κατηγορούμενους (ομόφωνα για όλες τις κατηγορίες, πλην μίας κατηγορίας όπου μειοψήφισε ένας ένορκος) και επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης στον 36χρονο Αλβανό 16 χρόνια και χρηματικό πρόστιμο 65.500 ευρώ, και στην 28χρονη Μολδαβή ποινή κάθειρξης 15 ετών και φυλάκιση 6 μηνών καθώς και χρηματικό πρόστιμο 62.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.