Συνελήφθη διακινητής στην Ακαντιά

Στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού διακινητή προέβησαν, μεσημβρινές ώρες προχθές, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων που διενεργήθηκαν  στο λιμένα Ακαντιάς, εντοπίστηκαν επτά (07) μετανάστες πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, οι οποίοι σύμφωνα με δήλωσή τους, είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα απογευματινές ώρες της 01/08/17 με πολυεστερικό ταχύπλοο σκάφος.

Στη συνέχεια, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στις 2 Αυγούστου από τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας, εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως το άτομο που κανόνισε τη μεταφορά του ενός εκ των ανωτέρω μεταναστών με προορισμό την Αθήνα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε μία (01) πλαστή άδεια οδήγησης που βρέθηκε στην κατοχή του ανωτέρω συλληφθέντα.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διευκόλυνση διακίνησης μεταναστών και κατοχή πλαστού εγγράφου και κρατείται προκειμένου την Δευτέρα το πρωί να απολογηθεί στην ανακρίτρια Ρόδου, συνοδευόμενος από τη συνήγορο του κ. Μαρία – Ελίζα Θεοδώρου.