Τσιμπούρια γέμισε η Λάρδος!

Γεμάτο… τσιμπούρια είναι ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στη Λάρδο, εδώ και αρκετές ημέρες, γεγονός που έχει προκαλέσει αναστάτωση μεταξύ των κατοίκων της περιοχής, αφού συν τοις άλλοις ελλοχεύει αρκετούς κινδύνους για την δημόσια υγεία!

 Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι περίοικοι, εκατοντάδες τσιμπούρια… κόβουν βόλτες στις αυλές των σπιτιών τους και στα σοκάκια εδώ και αρκετές ημέρες, αλλά δυστυχώς ακόμη και σήμερα δεν έχει βρεθεί  λύση στο πρόβλημα.

Παρ’ ότι απευθύνθηκαν στις αρμόδιες διευθύνσεις υγείας που εδρεύουν στο νησί, όλοι δήλωσαν αναρμόδιοι, όπως υποστήριξαν μιλώντας στην «Ροδιακή». Γι’ αυτό και αποφάσισαν να απευθυνθούν σε ιδιωτικά συνεργεία απολύμανσης, τα οποία πλήρωσαν οι ίδιοι επανειλημμένα, ωστόσο το πρόβλημα φαίνεται πως είναι αρκετά μεγαλύτερο και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μεμονωμένα.

Όσο για την πηγή του προβλήματος, καλά γνωρίζοντες υποστήριζαν ότι πιθανόν να οφείλεται στον ποταμό που περνάει μέσα από το χωριό και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια και τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, καθώς έχει πάρα πολλά χρόνια να καθαριστεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Συν τοις άλλοις θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ποταμός είναι στεγνός από νερό και τα τσιμπούρια… κατευθύνονται κυρίως προς τα σπίτια, αφού εκεί βρίσκουν περισσότερο υγρό και δροσερό περιβάλλον, στο οποίο διαβιούν από τη φύση τους.