Δεν πρόκειται να καταθέσω τα όπλα για το γκολφ Αφάντου

Δεν πρόκειται να καταθέσω τα όπλα για το γκολφ Αφάντου

Δεν πρόκειται να καταθέσω τα όπλα για το γκολφ Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2044 ΦΟΡΕΣ

Η επένδυση αυτή είναι για μένα έργο ζωής, δηλώνει ο Μ. Αγγελιάδης

Η επένδυση του Μερκούριου (Μάικ) Αγγελιάδη στην Αφάντου Ρόδου για τη δημιουργία γκολφ, μαρίνας αεροδρομίου και κέντρου αποκατάστασης περιήλθε στο περισκόπιο του «Reuters».

Στο άρθρο του με τίτλο «Χρήματα έναντι πολιτισμού – σε κίνδυνο τα τουριστικά έργα στην Ελλάδα» (Cash versus culture: tourism projects hit trouble in Greece) αναφέρεται σε δύο μεγάλες επενδύσεις σε τουριστικά ακίνητα και συγκεκριμένα στην επένδυση του ομογενή Μερκούριου Αγγελιάδη στην Αφάντου Ρόδου, καθώς επίσης και στην επένδυση της Lamda Development στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού τα οποία έχουν πελαγώσει.

Και οι δύο εταιρείες έχουν πλειοδοτήσει στον διαγωνισμό που διενήργησε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου, αλλά δεν μπορούν να προχωρήσουν στα έργα διότι οι χώροι έχουν ανακηρυχτεί αρχαιολογικοί χώροι.

Ο κ. Αγγελιάδης μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» επεσήμανε ότι το έργο αυτό θα στοιχίσει πάνω από τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια.

Η επένδυση, όπως ανέφερε, θα αλλάξει τα δεδομένα στην περιοχή καθώς θα παρατείνει την τουριστική περίοδο στη Ρόδο διότι το γκολφ παίζεται το φθινόπωρο και θα προσελκύσει ποιοτικό τουρισμό. Παράλληλα, τόνισε ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της Ρόδου.

Αναφερόμενος στην επένδυση στην Ρόδο, είπε ότι έχει έντονο συναισθηματικό χαρακτήρα για τον ίδιο και την οικογένειά του, διότι θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής.

«Δεν πήγαμε να επενδύσουμε μόνο με γνώμονα το κέρδος, αλλά για να προσφέρουμε ένα αξιόλογο έργο στη Ρόδο. Δεν μπορούμε όμως να ξεκινήσουμε ένα τόσο μεγάλο έργο με την αβεβαιότητα που δημιουργεί η ανακήρυξή του ως αρχαιολογικού χώρου. Εμείς προτείναμε να γίνουν τομές ούτως ώστε να ερευνηθεί εάν όντως υπάρχουν αρχαία στο υπέδαφος και να καλύψουμε εμείς το κόστος.

Προ τριών μηνών η κυβέρνηση συμμερίστηκε την πρότασή μας και μάλιστα επεσήμαναν ότι θα καλύψουν αυτοί το κόστος. Εμείς πάντως αναμένουμε να υλοποιήσουν την απόφασή τους και από την έρευνά τους θα κριθεί η τύχη της επένδυσης», υπογράμμισε ο κ. Αγγελιάδης.

Αναφερόμενος στις συνέπειες της τριετούς καθυστέρησης στην υλοποίηση της επένδυσης είπε ότι «κινητήρια δύναμη σε μια επένδυση είναι ο ενθουσιασμός, ο οποίος πυροδοτείται από τη νίκη σε έναν πλειοδοτικό διαγωνισμό όπως αυτός του ΤΑΙΠΕΔ και από την έναρξη των εργασιών. Οταν βρίσκεσαι σε παρόμοιες καταστάσεις χάνεται ο ενθουσιασμός».

«Η επένδυση στην Αφάντου Ρόδου είναι για μένα ένα έργο ψυχής και δεν πρόκειται να καταθέσω τα όπλα», κατέληξε ο κ. Αγγελιάδης, ο οποίος διακρίνεται για το φιλανθρωπικό του έργο και την κοινωνική προσφορά.

(Του Δημήτρη Τσάκα από τον ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ)

Διαβάστε ακόμη

Σύσκεψη χθες στον δήμο για τον νόμο που αφορά τον αιγιαλό και την παραλία

Ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ο μόνιμος πληθυσμός στα χωριά και τα νησιά μας

Δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης: Οποιος σπέρνει ανέμους...

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ημερίδα "Από τον ρεπόρτερ του 19ου αιώνα στη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης" της ΕΣΗΕΠΗΝ

Ο καιρός έβαλε φρένο στην περιοδεία Κασσελάκη

Ευρωεκλογές: Η Δόμνα Μιχαηλίδου υπεύθυνη στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου για τον συντονισμό δράσεων της Ν.Δ.

Ξεκινούν οι συναντήσεις σχολής γονέων της Κινητής Μονάδα Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στον Αρχάγγελο

Το COSMOTE HISTORY προβάλλει τα Πράσινα & Έξυπνα Νησιά του Ν. Αιγαίου