Πρωταθλητές από την τσέπη τους…

Στη χειρότερη οικονομική κατάσταση από το 1973, οπότε και υφίσταται ως ξεχωριστή ομοσπονδία βρίσκεται η ΕΟΠ.

Αυτό άλλωστε είναι πασίγνωστο καιρό στη Ρόδο από το γεγονός ότι τρεις πρωταθλητές μας-μέλη των εθνικών ομάδων- βάζουν χρήματα από την τσέπη τους για να πάνε στο εξωτερικό και να συμμετάσχουν σε διεθνείς συναντήσεις.

Πριν λίγες μέρες ο πρωταθλητής του Διαγόρα, Κωνσταντίνος Κωνστάντουρας ταξίδεψε με το γκρουπ εκείνο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην Ανάντια της Πορτογαλίας και συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας Εφήβων, έχοντας μάλιστα και καλά πλασαρίσματα εκεί. Μόνο που τα λεφτά για το ταξίδι του τα έβαλε ο ίδιος, σύμφωνα και με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας…

Το Σεπτέμβρη η Ελένη Τσαβαρή, αθλήτρια του «Μεσόγειος» θα πρέπει να βρεθεί στο μακρινό Μπέργκεν της Νορβηγίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Δρόμου Ανδρών-Γυναικών δίνοντας η ίδια πάλι ένα μεγάλο ποσό, ενώ πριν λίγες μέρες η Φωτεινή Νικήτα από τον ίδιο σύλλογο κλήθηκε για το Βαλκανικό Δρόμου στην κατηγορία Κορασίδων.

Η νεαρή αθλήτρια θα πρέπει από 18 έως 20 Αυγούστου να βρεθεί στη Ρουμανία γι’ αυτούς τους αγώνες, αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση από την Ομοσπονδία, θ’ αναγκαστεί να πληρώσει μόνη της, η για ν’ ακριβολογούμε, οι γονείς της τη μετακίνηση και τη διαμονή.

 Ένα ταξίδι για συμμετοχή σε ποδηλατικό αγώνα δεν είναι εύκολη υπόθεση, πόσω μάλλον όταν στοιχίζει κάτι… χιλιάρικα. Η ΕΟΠ βρίσκεται ουσιαστικά υπό διάλυση λόγω οικονομικών ατασθαλιών από τις διοικήσεις του παρελθόντος και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως υπάρχει και το ενδεχόμενο ένταξής της σε άλλη ομοσπονδία, όπως έγινε προσφάτως και με αυτήν του τριάθλου, η οποία απορροφήθηκε από το μοντέρνο πένταθλο για τον ίδιο λόγο.

Να σημειώσουμε πως η ΕΟΠ έως το 1972 ανήκε στον ΣΕΓΑΣ με έφορο για το αγώνισμα κι εν συνεχεία έγινε ξεχωριστή ομοσπονδία έχοντας πρώτο πρόεδρο το Δημήτρη Δημητριάδη. Η άθλια αυτή κατάσταση είναι ένα γεγονός που… πονάει τους Ροδίτες αφού εδώ το άθλημα ανθεί ακόμα κι αυτή την εποχή με τα όποια προβλήματα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως και παλαιότερα πανελληνιονίκες όπως οι Κούτρας, Μανίκαρος, Κελόγλου και Χειμωνέτος ξεκίνησαν από τη Ρόδο και διέπρεψαν ακόμα και σε αγώνες εκτός Ελλάδος.

Τα όσα βγαίνουν στη δημοσιότητα για παραιτήσεις μελών του ΔΣ και απλήρωτους υπαλλήλους μόνο θλίψη φέρνουν σε όλους όσοι στο νησί μας αγαπούν το άθλημα και το στηρίζουν, για να συνεχίσουν ταλέντα να αναδεικνύονται τροφοδοτώντας τις εθνικές μας ομάδες.