Σε... ρυθμούς Aegean Regatta κινείται η Πάτμος

Το γεγονός ότι η Πάτμος έχει ορισθεί ως αφετηρία του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα «Aegean Regatta 2017» συνεπάγεται ότι τα σκάφη που θα συμμετάσχουν θα αρχίσουν να φθάνουν στο νησί της Αποκάλυψης την Πέμπτη 17 Αυγούστου και θα αναχωρήσουν το πρωί της Κυριακής, 20 του μήνα.

Το ΔΗΛΙΤΑΠ, όπως αναφέρεται στο patmostimes.gr, θα διαθέσει το Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών λιμένα Σκάλας Πάτμου, από την πλωτή προβλήτα στη θέση «Νετιά», έως και τον εμπορικό προβλήτα στη θέση «Πούντος του Φτέρη» για τον ελλιμενισμό εκείνων που θα συμμετάσχουν.
Η απόφαση της διάθεσης έγινε μετά από εισήγηση του προέδρου και δημάρχου, κ. Γρηγόρη Στόικου, στο Δ.Σ. του ΔΗΛΙΤΑΠ και ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του.

Τα σκάφη, ως γνωστό, θα ξεκινήσουν από την Πάτμο και θα βάλουν πλώρη για την  Αστυπάλαια και τη Νίσυρο, φτάνοντας στη Ρόδο όπου θα γίνουν οι παράκτιες ιστιοδρομίες αλλά και η τελετή λήξης της διοργάνωσης στις 26 Αυγούστου.

Η διοργάνωση φέτος πραγματοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θάλασσας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και τους Ομίλους: Α.Ο. Αιγαίου, Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μυτιλήνης, Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χίου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Ν.Ο. Λέρου, Ν.Ο. Σάμου, Ν.Ο. Χίου και με συντονιστή Όμιλο για το 2017 τον Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου.

Τα σκάφη που θα συμμετάσχουν στο διεθνή αυτό ιστιοπλοϊκό αγώνα απαλλάσσονται της καταβολής τελών προσόρμισης, παραβολής και πρυμνοδέτησης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθμ.  8122.1/29/2014 ΚΥΑ.

Τέλος, προς τιμήν των συμμετεχόντων στην «Aegean Regatta 2017», που υπολογίζονται γύρω στα 650 άτομα, ο Δήμος Πάτμου θα διοργανώσει παραδοσιακή νησιώτικη βραδιά με μουσική , χορό, ποτό και μεζέδες στις 19 Αυγούστου ημέρα Σάββατο και ώρα 21.00 στην περιοχή της πλωτής μαρίνας.

Οι έως τώρα συμμετοχές στην Aegean Regatta: