Εποχή “Πολυεπίπεδων” Εκπτώσεων

Γράφει η Μαίρη Παπανδρέου

Η «Εποχή Εκπτώσεων», δεν άρχισε φέτος τον Ιούλιο, αλλά εδώ και κάποια χρόνια, και όχι μόνον στις ονομαστικές τιμές των «υλικών αγαθών», αλλά και των «ηθικών Αξιών». Όλοι γνωρίζομε και κατανοούμε πλήρως, πως η «οικονομική κρίση», ήταν συνέπεια της «ηθικής κρίσης».

Δεν θα επαναλάβω το βαθύτερο νόημα της γνωστής πλέον φράσης του Θεόδωρου Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε», για να υπογραμμίσω την έννοια της ευθύνης όλων μας, διότι «όλοι μαζί οδηγηθήκαμε» σε αυτή την ηθική κατάπτωση.
Κάθε μέρα, αντιμετωπίζομε απρόσμενες και δυσάρεστες εκπλήξεις, και Συνταγματικές αλλαγές που μας αποστερούν από την εθνική μας ταυτότητα. Το «κράτος» (η κυβέρνηση δηλαδή), πετσοκόβει τα εισοδήματά μας, με τη μείωση των συντάξεων/μισθών/ημερομισθίων και των θέσεων εργασίας, όπως  και με την παράλογη αύξηση των παντός είδους φόρων.

Τώρα επιχειρείται και η ισοπέδωση των Ηθικών μας Αξιών. Έπρεπε να το έχομε προβλέψει και να το αναμένομε, όταν π.χ. με βδελυγμία παρακολουθήσαμε μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, κάποιους ανώνυμους (επώνυμους) που έκαιγαν την Ελληνική μας σημαία - το Εθνικό μας Σύμβολο - και δεν δόθηκε διαταγή στα Όργανα της Τάξης, όχι μόνον να συλληφθούν οι βέβηλοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά από την Ελληνική Δικαιοσύνη με την αυστηρότερη των ποινών, αλλά αφήνονται ελεύθεροι με διαταγή του Προέδρου της Βουλής, οι  αναρχικοί (μέλη του Ρουβικώνα) που εισέβαλαν στη Βουλή και τους είχε συλλάβει η ΕΛΑΣ.

Το «αιέν αριστεύειν», κύριοι Κυβερνώντες, είναι η Ομηρική φράση, που εκφράζει τη βαθιά ριζωμένη φυλετική επιθυμία των Ελλήνων, να είναι ο κάθε Έλληνας σε προσωπικό επίπεδο πάντα ο καλύτερος – ο πρώτος. Με αυτή τη φράση αποχαιρετά ο Πηλέας στον γιό του Αχιλλέα όταν φεύγει για την Τροία (Ιλιάδα Λ, 784) και ο Ιππόλοχος το γιό του Γλαύκο αρχηγό στους Λύκιους. Το «αιέν αριστεύειν», αποτελεί θεμελιώδες ιδανικό των Ελλήνων και εσείς με «ελαφρά τη καρδία», πάτε να το καταργήσετε!

Από την ίδρυση του Ελληνικού μας κράτους, πιστεύεται πως ο Στρατός, είναι το ‘Μεγάλο Σχολείο’, που ανδρώνει το αγόρι – σήμερα βέβαια και το κορίτσι, εφόσον το επιθυμεί. Οι όποιοι, δεν είχαν υπηρετήσει σε Σώμα Ενόπλων Δυνάμεων, ντρέπονταν να το πουν…

Ήταν και εξακολουθεί να είναι τιμή για τον νέο (και νέα) που υπηρετούν τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Με συγκίνηση, φέρνω στο νου, τον μοναχικό στρατιώτη, που φύλαγε σκοπιά σε βραχονησίδα μας, και δήλωσε με δικαιολογημένη εθνική υπερηφάνεια στον δημοσιογράφο, με γνήσια Κρητική προφορά, να πει στους Έλληνες: «Όσο βρίσκομαι επαέ, μη φοβούστε τίποτα…». Ευτυχώς, η «λούφα» χαρακτηρίζει ελάχιστους, αποτελούν δηλαδή την «εξαίρεση, που επιβεβαιώνει τον κανόνα».

Και σαν να μην μας έφταναν όλα τα προαναφερόμενα και άλλα πολλά, μας έρχεται και η πληροφόρηση, πως η κυβέρνηση έχει στόχο, την νομιμοποίηση γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Αναρωτιέμαι, αν υπάρχουν στην κυβέρνηση ή ‘παρατρεχάμενοι’, Ψυχίατροι/ Ψυχολόγοι/Ψυχιατρικοί Κοινωνικοί Λειτουργοί, για να τους εξηγήσουν, τα αίτια της ομοφυλοφιλίας και γιατί είναι εγκληματική πράξη ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων. Γνωρίζομε ότι η ομοφυλοφιλία, είναι ένα γεγονός,  που μπορεί να οφείλεται: Σε γενετικές ανωμαλίες (ερμαφροδιτισμό), σε λάθος ανατροφή μέσα στην οικογένεια, σε βιασμό, σε περιέργεια… και άλλα πολλά αίτια.

Όμως, ένας γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων, φυσικά  μπορεί να οδηγήσει σε υιοθεσία παιδιών, που αποτελεί πράξη ακατανόητη, απαράδεκτη και επισφαλής, διότι το κάθε παιδί, χρειάζεται γονείς που να ανήκουν σε διαφορετικά φύλα, καθώς «ταυτίζεται» με το γονιό με τον οποίο έχει το ίδιο φύλο (το κορίτσι με τη μητέρα και το αγόρι με τον πατέρα), ενώ ταυτόχρονα, έχει την επιβεβαίωση του φύλου του, από τον γονιό του άλλου φύλου.

Αυτό αποτελεί στοιχειώδη γνώση για τους επιστήμονες που έχουν σχέση με την ανθρώπινη συμπεριφορά.  
Δυναμιτίζομε τα θεμέλια του Ελληνισμού μας, των Ηθικών Αξιών μας,  της υγιούς κοινωνίας μας. Ποιοι ωθούν, ποιους στον «Καιάδα»;  Ας σκεφτούμε σοβαρά όμως, «ποιοι» θα έπρεπε να φοβούνται τον Καιάδα.