Περιφέρεια και Δήμος Ρόδου δίπλα στο Run Greece

Ως μια γιορτή του στίβου αντιμετωπίζεται-και σωστά- ο αγώνας της σειράς RUN GREECE που θα γίνει στη Ρόδο την Κυριακή 1η Οκτωβρίου με παρουσία, όπως αναμένεται, πολλών δρομέων. Από το 2013 ο ΣΕΓΑΣ ξεκίνησε αυτούς τους αγώνες γνωρίζοντας πως το δρομικό κίνημα αναπτυσσόταν ραγδαίως και θέλησε έτσι να δώσει περισσότερες ευκαιρίες στους πολίτες για συμμετοχή.

Φέτος η Ρόδος εντάχθηκε στο πρόγραμμα, ενώ οι δρομείς από το νησί μας και όχι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν την παρουσία τους στις αποστάσεις 5 και 10χλμ., αλλά και των 1000μ., που αφορούν παιδιά δημοτικών σχολείων.

Τους αγώνες αυτούς στηρίζουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου αλλά η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου θα είναι φυσικά αυτή που θα έχει την επίβλεψη ώστε  όλα να κυλήσουν ομαλά.

Χαρακτηριστικά είναι και τα μηνύματα από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και το δήμαρχο Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκο σχετικώς με τη διοργάνωση αλλά και τη στήριξη προς αυτήν:

Γιώργος Χατζημάρκος

«Με μεγάλη χαρά αποδεχτήκαμε την πρόταση του ΣΕΓΑΣ για την συνδιοργάνωση του Run Greece, στο νησί της Ρόδου. Πρόταση που δηλώνει ότι η Ρόδος έχει πλέον εδραιωθεί στην συνείδηση όλων, σαν ένας τόπος που διαθέτει τα προσόντα, τις δυνατότητες και την πλούσια εμπειρία σε μεγάλες διοργανώσεις, εντός της χώρας και διεθνώς. 

Ο συγκεκριμένος θεσμός διοργανώνεται σε έξι μεγάλες περιφερειακές πόλεις, από το 2013, με εξαιρετική επιτυχία και έχει αποδείξει την ταύτισή του με το δρομικό κίνημα τα τελευταία χρόνια. Φέτος "μπαίνει στο χορό" και η Ρόδος.

Οι αγώνες Run Greece είναι μια εξαιρετική διοργάνωση, με στόχους που συνάδουν απολύτως με τον τρόπο με τον οποίο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιμετωπίζει τον αθλητισμό. Μια διοργάνωση που εκτός από αθλητικό, έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, όλων των ηλικιών, εκπαιδεύει μικρούς και μεγάλους σε ένα καλύτερο και πιο ποιοτικό τρόπο ζωής. 

Απευθύνεται επίσης στους τουρίστες φίλους του παγκόσμιου δρομικού κινήματος  για να συμμετάσχουν ενεργά, ενώ παράλληλα προβάλει το νησί διεθνώς, ως ένα τόπο, όπου οι διακοπές συνοδεύονται από πολλές διαφορετικές εμπειρίες. 

Η Ρόδος, με τις εξαιρετικές υποδομές που διαθέτει σε θέματα προσβασιμότητας και φιλοξενίας, αποτελεί τη ναυαρχίδα για τον συγκεκριμένο θεματικό τουρισμό.

Καλώ αθλούμενους και θεατές να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση και με τη παρουσία τους να την αναδείξουν ως ημέρα αθλητικής γιορτής. 

Είμαι βέβαιος ότι ο πρώτος αγώνας Run Greece της Ρόδου θα είναι μια ακόμη επιτυχημένη αθλητική διοργάνωση για το νησί μας.»

 Φώτης Χατζηδιάκος

«Χαιρετίζουμε τη τέλεση για πρώτη φορά στη Ρόδο του αγώνα δρόμου «Run Greece» με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Ρόδου και του ΔΟΠΑΡ. Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός το οποίο έχει εδραιωθεί σαν θεσμός πανελληνίως, ακολουθώντας μια παγκόσμια τάση ραγδαίας ανάπτυξης του δρομικού κινήματος, παρακινώντας όχι μόνο τους αθλητές, αλλά κυρίως τους απλούς πολίτες και τα παιδιά να βγουν από το σπίτι τους, και να συμμετέχουν σε μια γιορτή. Οι αγώνες δίνουν ένα σημαντικό κοινωνικό μήνυμα όσον αφορά έναν πιο ενεργό τρόπο ζωής, με στόχο τη βελτίωση της σωματικής αλλά και της ψυχικής υγείας.

Η Ρόδος, με τη μεγάλη αθλητική παράδοση από την αρχαιότητα, έχει εδραιωθεί στη συνείδηση των φιλάθλου κοινού, ως ο τόπος που διαθέτει τα προσόντα και την εμπειρία για τη διεξαγωγή μεγάλων και διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων. Πέραν από την εμπειρία και τις κατάλληλες υποδομές, διαθέτει ελκυστικές διαδρομές μοναδικής φυσικής ομορφιάς, με πλούσιο ιστορικό υπόβαθρο. Έτσι σε συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ η Ρόδος είναι πλέον η έβδομη πόλη που θα φιλοξενήσει τους αγώνες αυτούς, ευελπιστώντας να καθιερωθεί ως ένας ετήσιος θεσμός.

Οι Ρόδιοι έχουν αποδείξει ότι αγαπούν τα αθλητικά δρώμενα, και είμαστε βέβαιοι ότι μαζί με χιλιάδες επισκέπτες του νησιού θα αγκαλιάσουν τη διοργάνωση, συμμετέχοντας ενεργά στους αγώνες των 5 και των 10 χιλιομέτρων. Προσκαλούμε λοιπόν όλους τους συμπατριώτες μας να λάβουν μέρος σε μια μεγάλη αθλητική γιορτή είτε ως συμμετέχοντες είτε ως φίλαθλοι υποστηρικτές, και ευχόμαστε σε όλους κάθε αγωνιστική επιτυχία.»

Το δικό του μήνυμα παράλληλα έστειλε και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος:

«Το RUN GREECE, ο νέος αγωνιστικός θεσμός που ο ΣΕΓΑΣ έχει καθιερώσει από το 2013 σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους σε 7 πόλεις της Ελλάδας, πλησιάζει κάθε χρόνο το μεγάλο του στόχο. Παρακινεί όλο και περισσότερους να κάνουν το τρέξιμο μέρος της καθημερινότητάς τους. Να δοκιμάσουν έναν διαφορετικό, καλύτερο τρόπο ζωής. 

Ευχαριστώ θερμά τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές των πόλεων που φιλοξενούν τους αγώνες Run Greece για την εξαιρετική συνεργασία και την ένθερμη υποστήριξή τους.

Συγχαίρω τις Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ των περιοχών αυτών, τα Σωματεία του στίβου, τους τεχνικούς μας συμβούλους, τους εθελοντές, τους εργαζόμενους στο ΣΕΓΑΣ και την ομάδα της διοργάνωσης για τη συνεπή και συνεχή προσπάθεια τους, που αποδίδει οργανωτικά και λειτουργικά έναν άρτιο αγώνα, με την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για όλους τους δρομείς.

Καλώ όλες και όλους σας να γίνετε μέρος της μεγάλης γιορτής αθλητισμού και πολιτισμού στην πόλη σας. Να χαρείτε τη συμμετοχή σας. Να τερματίσετε όλες και όλοι νικητές.»

Για τις εγγραφές:

Οι εγγραφές για τους αγώνες RUN GREECE- ΡΟΔΟΣ (Αγώνες 10χλμ, 5χλμ και Παιδιών) ανοίγουν στις 10 Αυγούστου και θα υποβάλλονται είτε online μέσω της ιστοσελίδας run-greece.gr, είτε με τη συμπλήρωση της σχετικής έντυπης αίτησης συμμετοχής σε ένα από τα παρακάτω σημεία από τις 25 Αυγούστου:

- Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, Βύρωνος 1, Δημοτικό Στάδιο Ρόδου "Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ" (11.00 - 14.00 & 17.00 - 20.00)
- Πεζόδρομος Πλαστήρα (Τράπεζα Ελλάδος - έναντι ΑΚΤΑΙΟΥ, 11.00 - 14.00 & 18.00 - 20.00)


ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται με τη συμπλήρωση των ορίων συμμετοχής ανά αγώνα ή το αργότερο την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017, στο βαθμό που τα άρια συμμετοχής δεν έχουν συμπληρωθεί νωρίτερα. Για τους συμμετέχοντες που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής τους επιτυχώς μέχρι και τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2017 εκδίδεται προσωποποιημένος αριθμός συμμετοχής (με τυπωμένο το όνομα του συμμετέχοντα τυπωμένο επάνω στον αριθμό συμμετοχής).

Εγγραφές μετά τις 26 Σεπτεμβρίου είναι δυνατές μόνο εφόσον δεν έχουν συμπληρωθεί τα παρακάτω όρια συμμετοχής και μόνο κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών της διοργάνωσης, από όπου όλοι οι δρομείς παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους. Το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης θα φιλοξενείται στο Ξενοδοχείο BEST WESTERN RHODES PLAZA το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 από τις 10.00 έως τις 20.00.


ΗΛΙΚΙΕΣ & ΟΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το όριο συμμετοχής στον αγώνα είναι 2.800 δρομείς
Αγώνας 10χλμ: 500 (γεννημένοι το 2002 και μεγαλύτεροι)
Αγώνας 5χλμ: 1500 (γεννημένοι το 2005 και μεγαλύτεροι)
Αγώνας Παιδιών: 800 (παιδιά γεννημένα το 2006, 2007, 2008)


ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η συμμετοχή σους Αγώνες 5χλμ & 10χλμ έχει συμβολική συνδρομή 5 Ευρώ.

Η καταβολή της συνδρομής συμμετοχής γίνεται:
(α) είτε μέσω πιστωτικής κάρτας στην περίπτωση online εγγραφής κατά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής,
(β) είτε μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό της διοργάνωσης 
(ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΕΠΖΑ - ΙΒΑΝ: GR0601100800000008048057981, Δικαιούχος Λογαριασμού: ΣΕΓΑΣ)
(γ) είτε με μετρητά κατά την παράδοση της συμπληρωμένης αίτησης εγγραφής.

Σε περίπτωση που επιλέξετε την κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της διοργάνωσης, το ονοματεπώνυμό σας και ο κωδικός εγγραφής πρέπει να αναγράφονται υποχρεωτικά στην αιτιολογία της κατάθεσης, ενώ αντίγραφο της απόδειξης κατάθεσης θα πρέπει να αποστέλλεται άμεσα  με φαξ ή email στο αρμόδιο γραφείο του ΣΕΓΑΣ (fax: 210 9331152, email: info@run-greece.gr).