Στην τελική ευθεία για να μπει το νερό του φράγματος Γαδουρά στο δίκτυο της Ρόδου

Στην τελική ευθεία για να μπει το νερό του φράγματος Γαδουρά στο δίκτυο της Ρόδου

Στην τελική ευθεία για να μπει το νερό του φράγματος Γαδουρά στο δίκτυο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1416 ΦΟΡΕΣ

Στην τελική ευθεία για να μπει νερό στις δεξαμενές από το φράγμα Γαδουρά φαίνεται ότι βρισκόμαστε και το μέλος της Διοίκησης της ΔΕΥΑΡ, Αντιδήμαρχος, κ. Αγαπητός Πάλλας, σε δηλώσεις του χθες, αναφέρθηκε στα διαδικαστικά ζητήματα που πρέπει να γίνουν από την Επιχείρηση.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, χθες το πρωί, έκαναν μία σύσκεψη στη ΔΕΥΑΡ με τον Πρόεδρό της κ. Αλέξανδρο Μανωλάκη, τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Καρατζιά και τον Διευθυντή της Επιχείρησης κ. Μανόλη Διακομανόλη και περιμένουν ένα έγγραφο από την Εταιρία ή την Περιφέρεια που να τους διαβεβαιώνει ότι όλα είναι εντάξει, να πάρουν τις δειγματοληψίες και να προχωρήσουν ούτως ώστε να μπει στις δεξαμενές το νερό. Μάλιστα, σχετική ενημέρωση περίμεναν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

«Πιστεύω να γίνει γρήγορα η όλη διαδικασία ούτως ώστε να λύσουμε το πρόβλημα που υπάρχει, τουλάχιστον στο Βόρειο τρίγωνο», δήλωσε ο κ. Πάλλας.

Ερωτηθείς σχετικά με τα προβλήματα που έχουν ανακύψει τελευταία στην υδροδότηση της παραλίας της Τσαμπίκας, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν αρκετά στον Αρχάγγελο. Όσο αφορά στις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η ΔΕΥΑΡ, ήδη έχουν κάνει μία νέα γεώτρηση η οποία λειτουργεί και στέλνει 60 κυβικά νερό την ώρα, συνέδεσαν και ακόμα μία αρδευτική γεώτρηση η οποία στέλνει και αυτή στην ύδρευση κάποιες ώρες, το Σαββατοκύριακο είναι σε πλήρη λειτουργία, αλλά, όπως σημείωσε, υπάρχουν πολλές διαρροές στο δίκτυο και γι’ αυτό δεν επαρκεί το νερό. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε αναλόγως τις περιοχές, κάποιες ώρες», είπε ο κ. Πάλλας.

Μάλιστα, αυτό που θα προτείνει ο ίδιος στη ΔΕΥΑΡ για τον επόμενο σχεδιασμό είναι να γίνουν δύο νέες γεωτρήσεις στον Αρχάγγελο και να αντικατασταθεί, στο μέτρο του δυνατού, μέρος του δικτύου που εντοπίζονται τα προβλήματα ώστε του χρόνου να είναι πιο λειτουργικό.

Όσο για τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται, είπε ότι δεν είναι μεγάλα τα προβλήματα, αφού η περιοχή έχει νερό όλη την ημέρα και το κλείνουν μετά τις 10 το βράδυ για να μπορέσουν να πάρουν και οι άλλες περιοχές.

Σε ερώτηση, επίσης, για την ποιότητα του νερού στη Σορωνή, ανέφερε ότι υπήρχε ένα πρόβλημα που είχε προκύψει τον πέμπτο μήνα και έκτοτε έχουν γίνει πολλές ενέργειες για να επιλυθεί. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στην τροφοδότηση δικτύου στη Σορωνή, αφού μετέφεραν τον χλωριωτή σε μία άλλη γεώτρηση που παρήγαγε πάρα πολύ λίγο νερό και δεν γινόταν σωστή χλωρίωση. Αυτή τη στιγμή, έχουν τοποθετήσει δύο χλωριωτές και στις δύο γεωτρήσεις που τροφοδοτούν το δίκτυο της ύδρευσης, σήμερα το πρωί σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο θα πάει στο χημείο να πάρει ξανά δείγμα.

Πάντως, είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αφού πρόκειται για δειγματοληψία που είχε γίνει προ μηνών και δεν θα πρέπει ν’ ανησυχούν οι κάτοικοι ενώ διαβεβαίωσε ότι το νερό είναι πόσιμο. Αυτή τη στιγμή, και με την τελευταία γεώτρηση που έκαναν, καλύπτεται πλήρως η υδροδότηση της Σορωνής και των Φανών, είπε.

Για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ
Σχετικά με τις ενέργειες της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ αυτή την περίοδο που ολόκληρη η χώρα βρίσκεται «στο κόκκινο», όπως είπε ο κ. Πάλλας, από τότε που έπιασε δουλειά η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, ήδη έχει συγκροτήσει τρία συνεργεία τα οποία καθαρίζουν το επαρχιακό δίκτυο, από αεροδρόμιο προς Τσαΐρι και από Κολύμπια προς Ρόδο και το τρίτο βρίσκεται στη Νότια Ρόδο, με στόχο να είναι καλύτερη η εικόνα για ντόπιους και επισκέπτες.

Είναι, όμως, ετοιμοπόλεμοι και για τις φωτιές είπε ο Αντιδήμαρχος-τις τελευταίες ημέρες εκδηλώθηκαν δυο-τρεις πυρκαγιές που, όμως, ευτυχώς, τις «έπιασαν» στην αρχή.

Είπε ακόμη: «Νομίζω ότι υπάρχει μία πάρα πολύ καλή συνεργασία στο κομμάτι αυτό, των πυρκαγιών με τον Διοικητή και γενικά με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Έχουμε ενημερώσει σε ποια σημεία βρίσκονται τα αυτοκίνητά μας. Αυτό που ζήτησε ο Διοικητής είναι να καλύψουμε τη Νότια Ρόδο γιατί δεν υπάρχει αυτοκίνητο της ΠΥΡ. Και αυτό κάνουμε: Έχουμε τρία αυτοκίνητα τα οποία δουλεύουν, στα συνεργεία, και οποιαδήποτε στιγμή είναι ετοιμοπόλεμα να επέμβουν σε πυρκαγιά.

Υπάρχουν και τα παρατηρητήρια, και τέσσερις πυροφύλακες οι οποίοι παρακολουθούν καθημερινά».

Σημειώνεται ότι η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ φέτος έχει παρουσία και στο νησί της Κω με τέσσερα άτομα αλλά όπως επισημαίνει ο κ. Πάλλας, πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός τους στην επόμενη προγραμματική σύμβασης καθώς ο όγκος δουλειάς τους είναι μεγάλος και εκεί, κάτι που διαπίστωσε και ο ίδιος.

Διαβάστε ακόμη

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ενημερωτική δράση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενόψει των εορτών του Πάσχα

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection