Προβολή των κρασιών της ΚΑΪΡ στον Προμαχώνα του Καστέλλου

Τις οινικές δημιουργίες της “ΚΑΪΡ ΑΕ” γεύθηκαν οι θεατές/ακροατές των μοναδικών συναυλιών που δίνονται κάθε Κυριακή από τον Ιούλιο έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου στον Προμαχώνα του Καστέλου οργανωμένες από τον Δήμο Ρόδου, τον διακεκριμένο μουσικό Ross Daly και το μουσικό εργαστήρι "Λαβύρινθος".

Η ΚΑΪΡ με την συναίνεση της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ρόδου προσέφερε (δωρεάν) και προέβαλε κρασιά και σαμπάνιες, παλιές και νέες δημιουργίες της παλαιότερης οινοπαραγωγικής εταιρείας του νησιού μας.  

Στελέχη της εταιρείας παράλληλα με τα προσφερόμενα ποτήρια με κρασί ή σαμπάνια, έδωσαν πληροφορίες για τις ποικιλίες των οινικών δημιουργιών, τις περιοχές των αμπελώνων, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους κλπ. Η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε στο πλαίσιο ενός ιδιαίτερα ενδιαφέροντος προγράμματος προώθησης και προβολής των προίόντων της εταιρείας που ξεκίνησε με την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση στη νέα μαρίνα και θα συνεχισθεί σε διάφορα σημεία της πόλης μέσω συνεργασιών μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.   

Η εταιρεία εξακολουθεί να συγκεντρώνει το συντριπτικό ποσοστό των παραγόμενων σταφυλιών του νησιού στηρίζοντας τους παραγωγούς που ολοένα μειώνονται συνεχίζοντας την πολυετή κοινωνική της πολιτική.   

Τόσον τα προϊόντα της ΚΑΪΡ όσο και των λοιπών οινοποιείων του νησιού αξίζουν της στήριξης και της προτίμησης τόσον των κατοίκων των νησιών μας για δική τους κατανάλωση όσο και της πρότασής τους προς τους επισκέπτες.    
Ο οινικός πολιτισμός του νησιού με τις βαθιές του ρίζες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, αποτελεί σημαντικό τμήμα του συνολικού πολιτισμού του.

Η ΚΑΪΡ απέναντι σε συνθήκες άκρατου ανταγωνισμού με τα καταστήματα του νομού να έχουν κατακλειστεί κυριολεκτικά από κρασιά χαμηλής τιμής και ποιότητας και άγνωστης προέλευσης έχει ξεκινήσει προσπάθεια επανάκτησης μεριδίου της τοπικής αγοράς διαφυλάσσοντας την αναμφισβήτητη ποιότητα των προϊόντων της, σεβόμενη τον κόπο των σταφυλοπαραγωγών του νησιού και των καταναλωτών των προϊόντων της.