Βασίλης Ζήκας: «Πάνω απ’ όλα η χαρά της συμμετοχής στο Run Greece»

Το δρομικό κίνημα έτσι όπως έχει αναπτυχθεί και στη Ρόδο, είναι έτοιμο να υποστηρίξει το RUN GREECE της 1ης Οκτωβρίου, αφού πέραν των αθλουμένων, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αλλά και ο Δήμος Ρόδου είναι κοντά στη διοργάνωση.

 Οι αγώνες αυτοί των 5 και 10χλμ., όπως επίσης των 1000μ. για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων, δίνουν ευκαιρίες πάνω απ’ όλα ώστε ο κάθε αθλούμενος στο νησί να ευχαριστηθεί με τη συμμετοχή του εκείνη την Κυριακή στην πόλη.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, Βασίλης Ζήκας, στέλνει το δικό του μήνυμα για τους αγώνες κι επικεντρώνεται κυρίως στις αξίες μέσω αυτών αλλά και τα ευεργετικά αποτελέσματα για τους συμμετέχοντες:

«Ο ΣΕΓΑΣ για πρώτη φορά έχει εντάξει τη Ρόδο στο πρόγραμμα μαζικών αγώνων δρόμου RUN GREECE. Πρόκειται για μια σειρά αγώνων που ενισχύουν το δρομικό κίνημα δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, να αισθανθούν τη χαρά της αθλητικής συμμετοχής και της κίνησης.

Οι αγώνες RUN GREECE αναδεικνύουν αξίες όπως ο εθελοντισμός, η κοινωνική προσφορά, η αλληλεγγύη, η συμμετοχή, η ευγενής άμιλλα και ο συναγωνισμός, όπως έχουν αναδειχθεί και διδαχθεί από την αρχαία Ελλάδα και φτάνουν μέχρι τις μέρες μας.

Το RUN GREECE στοχεύει πέρα από τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας των πολιτών, στην προαγωγή των αληθινών ανθρώπινων σχέσεων και στην προάσπιση όλων εκείνων των αξιών και των ιδανικών που καθιστούν μια κοινωνία ενεργή και ικανή να ανταπεξέλθει με αξιώσεις στη σημερινή συγκυρία.

Η Ρόδος, το μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου, με τη δική της συμβολή και Ιστορία, με τη διαρκή συνεισφορά στα δρώμενα του Κλασικού Αθλητισμού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, εκπροσωπούμενη από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς, έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επιτυχία του αγώνα RUN GREECE ΡΟΔΟΣ 2017.
Εύχομαι καλή επιτυχία και η συμμετοχής σας στον αγώνα να είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

Περισσότερα για τη διαδρομή των αγώνων:

ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Οι Αγώνες 5χλμ και 10χλμ αλλά και ο Αγώνας Παιδιών έχουν κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού, στον Βωμό της Πατρίδας. Οι συμμετέχοντες στον Αγώνα 10χλμ θα κάνουν αναστρφοή στον Βωμό της Πατρίδας και θα διανύσουν δύο φορές τη διαδρομή (2 στροφές 5χλμ).

ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Βωμός της  Πατρίδας, μεταξύ Ευαγγελισμού & Περιφέρειας, επί της παραλιακής Λεωφόρου Ελευθεριας.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ:

  • Με κατεύθυνση την παραλιακή λεωφόρο επί της Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) προς ΑΚΤΑΙΟΝ, Νέα Αγορά, Σταθμό Ταξί, στροφή αριστερά επί του κρασπέδου πριν την Πλατεία Νεωρίου με κατεύθυνση τον Φάρο του Αγ. Νικολάου
  • Στο τέλος του κρασπέδου και πριν τον Φάρο του Αγ. Νικολάου αναστροφή δεξιά, άνοδος της ράμπας προς το επάνω διάζωμα (δρόμο)
  • Μπροστά από τους Μύλους, κατεύθυνση προς την έξοδο και τη συμβολή με τη Λεωφόρο Ελευθερίας, Πύλη Ελευθερίας, αριστερά Πύλη Ταρσανά, δεξιά Ακτή Σαχτούρη επί του οδοστρώματος
  • Κατεύθυνση προς το τουριστικό λιμάνη, στροφή δεξιά ακολουθώντας το οδόστρωμα παράλληλα με τα τείχη (κυκλοφοριακή κατεύθυνση οχημάτων) με κατεύθυνση τα φανάρια ρύθμισης της κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Αυστραλίας - Καναδά - Βύρωνος, στροφή δεξιά στην αρχή της Βύρωνος
  • Άνοδος της Βύρωνος παράλληλα με τον μαντρότοιχο του Δημοτικού Σταδίου Ρόδου, μέχρι τη συμβολή (Ρολόι Σταδίου) της Βύρωνος με τις οδού΄ς Βενετοκλέων και Λεωφόρου Δημοκρατίας
  • Δεξιά με κατεύθυνση την καθολική Εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου
  • Διαδρομή επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας (έχοντας δεξία το πάρκο και την τάφρο της Μεσαιωνικής Πόλης)
  • Διασχίζουμε τη συμβολή με την οδό Ναβαρίνου (αριστερά) και το λιθόστρωτο προς την Πϋλη Ντ' Αμπουάζ (δεξιά) με κατεύθυνση τη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου (αριστερά) και την αρχή της Εθνάρχου Μακαρίου (δεξιά)
  • Διασχίζουμε τη διασταύρωση με την Αλ. Διάκου (αριστερά) και Αλ. Παπάγου (δεξιά) και φθάνουμε στην Πλατεία Κύπρου, διασταύρωση των οδών Γρ. Λαμπράκη (αριστερά), Γαλλίας (άνοδος προς την Πλατεία Κύπρου) και Τάρπον Σπρίνγκς (δεξιά)
  • Διασχίζουμε την Πλατεία Κύπρου συνεχίζοντας την Εθνάρχου Μακαρίου προς την έξοδο στην παραλιακή Λεωφόρο Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) και στη συνέχεια αριστερά προς το σημείο τερματισμού