Αφέθηκε ελεύθερος ο Ροδίτης που εμπλέκεται σε υπόθεση μαστροπείας

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου πέρασε χθες και απολογήθηκε 49χρονος Ροδίτης που κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε υπόθεση σωματεμπορίας μαστροπείας στο Φαληράκι.

Ο 49χρονος συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Δήμητρα Κατσαρομήτρου και Αριστείδη Τσάτσο ισχυρίστηκε πως ουδεμία σχέση έχει με τα όσα του καταλογίζονται και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 49χρονος δήλωσε ότι στο συγκεκριμένο κατάστημα είχε πάει μόνο ελάχιστες φορές ως πελάτης και πως σε καμία περίπτωση δεν θα είχε ανάγκη να καταφύγει σε μία τέτοια δουλειά αφού η οικονομική του κατάσταση είναι αρκετά καλή.

Για την ίδια υπόθεση στις 4 Αυγούστου είχε απολογηθεί και 36χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με τους ίδιους περιοριστικούς όρους όπως και ο 49χρονος Ροδίτης.

Η υπόθεση, σύμφωνα με όσα ανακοίνωση η αστυνομία, εξιχνιάστηκε το Μάρτιο 2015 έπειτα από  στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα, μεταξύ των οποίων και ο υπεύθυνος νυχτερινού καταστήματος διασκέδασης στο οποίο εντοπίστηκε «κρυφός» οίκος ανοχής

Η αντίστροφη μέτρηση για τους εμπλεκόμενους ξεκίνησε  μετά από κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων και στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, ένας 30χρονος -τότε -υπήκοος Αλβανίας, μια 22χρονη υπήκοος Ουκρανίας και δυο γυναίκες υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 17 και 19 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μαστροπείας, της παράνομης λειτουργίας και εργασίας χωρίς πιστοποιητικά υγείας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επίσης, είχε συλληφθεί και η μητέρα της 17χρονης για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ αναζητούνται οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης. Σημειώνεται ότι το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος λειτουργούσε στην περιοχή Φαληράκι Ρόδου, με υπεύθυνο τον 30χρονο Αλβανό.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος Αλβανός, ενεργώντας κατ’ εντολή ιδιοκτήτη της επιχείρησης, εξωθούσε στην πορνεία και διευκόλυνε τις δυο Βουλγάρες σερβιτόρες του καταστήματος να εκδίδονται έναντι προκαθορισμένης αμοιβής.

Κατά την επιτόπια έρευνα και έλεγχο που έγινε στο κατάστημα, εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο που χρησιμοποιούνταν ως χώρος ερωτικών συνευρέσεων των εκδιδόμενων γυναικών-σερβιτόρων.

Επιπλέον, από τη διερεύνηση της υπόθεσης πρόεκυψε ότι κατά την τελευταία εβδομάδα ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, με τη διαμεσολάβηση τρίτου προσώπου, τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται, κανόνισε ερωτικά ραντεβού της 17χρονης σε σπίτι ηλικιωμένου πελάτη.

Το πατάρι, ο πελάτης και η αμοιβή
Ειδικότερα, σύμφωνα με την δικογραφία η οποία σχηματίστηκε, στον επάνω όροφο πάνω από το μπαρ που λειτουργούσε στο Φαληράκι, είχε στηθεί ένας οίκος ανοχής, στον οποίο συνευρίσκονταν ερωτικά οι δύο σερβιτόρες με τους πελάτες.

Το ποσό ήταν προκαθορισμένο: ήταν 100 ευρώ τα οποία εισέπραττε απευθείας ο 30χρονος Αλβανός που ήταν ο υπεύθυνος για την λειτουργία του καταστήματος, από τα οποία τα 50 κατέληγαν στις εκδιδόμενη κοπέλα και τα υπόλοιπα 50 στον Αλβανό.

Το ενδιαφέρον που παρουσιάζει η υπόθεση, είναι ότι εμπλέκεται σε αυτήν ανήλικη κοπέλα η οποία εκδίδονταν καθώς επίσης και το ότι ένας 70χρονος, ζητούσε η 17χρονη να συνευρίσκεται ερωτικά μαζί του στην οικία του!

Από τα στοιχεία φαίνεται ότι είχε συνευρεθεί μαζί της τουλάχιστον τρεις φορές .