Δελτία ταυτότητας αμφιβόλου γνησιότητας

Δύο έλληνες και ένας αλλοδαπός συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι, από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου για διευκόλυνση διακίνησης μεταναστών και κρατούνται για να απολογηθούν στην ανακρίτρια, την Παρασκευή.

Πρόκειται για μία γυναίκα και ένα άνδρα ηλικίας 35 και 34 ετών, καθώς και ένα 25χρονο από τη Συρία οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση του Ν.4251/14 (Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις).

Συγκεκριμένα σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμάνι της Ακαντιάς στη Ρόδο, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, βρέθηκαν στην κατοχή του 25χρονου αλλοδαπού έξι (06) αμφιβόλου γνησιότητας δελτία ταυτότητας και συνελήφθη για αποδοχή και διάθεση προϊόντος εγκλήματος και για παράβαση του ν. 4251/14. Στην συνέχεια, και μετά από συντονισμένες έρευνες, εντοπίστηκαν η 34χρονη και ο 35χρονος ημεδαποί σε ξενοδοχείο της πόλης της Ρόδου, οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι επρόκειτο να διευκολύνουν την έξοδο από την χώρα δύο (02) αλλοδαπών και συνελήφθησαν για απόπειρα και για παράβαση του ν.  4251/14.  

Συγκεκριμένα, οι δύο έλληνες επρόκειτο να συνοδεύσουν στο ταξίδι τους αλλοδαπούς που θα ήθελαν να φύγουν από τη χώρα μας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα δελτία ταυτότητας των εμπλεκομένων και τα χρηματικά ποσά των χιλίων πενήντα ευρώ (1.050,00 €), των πεντακοσίων δολαρίων (500 $) καθώς και τριακοσίων εξήντα (360) κορωνών Σουηδίας, που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Σε ότι αφορά τους τρεις συλληφθέντες χθες προσήχθησαν στην αρμόδια Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος τους και τους παρέπεμψε στην ανάκριση, όπου δια του συνηγόρου τους κ. Γιώργου Κυπραίου ζήτησαν και πήραν προθεσμία έως τη Παρασκευή. Μέχρι τότε τόσο το ζευγάρι των Ελλήνων όσο και ο Σύριος κρατούνται.