Χάνει τα Πανελλήνια  πίστας ο Παπασταματάκης

Στο χειρότερο χρονικό σημείο ήρθε ο τραυματισμός για έναν από τους σημαντικότερους Ρόδιους ποδηλάτες τα τελευταία χρόνια βάσει των διακρίσεών του στην πίστα και το δρόμο, σε πανελλήνιο επίπεδο.

Ο Κυριάκος Παπασταματάκης την 1η Αυγούστου κατά τη διάρκειά της προπόνησής του στην πίστα του σταδίου «Διαγόρας» είχε πτώση με αποτέλεσμα να σπάσει την κλείδα του.

Αυτό το διάστημα ο πρωταθλητής του Ροδήλιου στόχευε να συμμετάσχει στους αγώνες πίστας με διοργανωτές τους Έλαφο και «Μεσόγειος» στις 26 και τις 27 Αυγούστου αντιστοίχως στη Ρόδο και αργότερα σε Γκραν Πρι στην Αθήνα, προτού δώσει το παρών στο Πανελλήνιο της κατηγορίας του και το Όμνιουμ.

Ο Κυριάκος Παπασταματάκης ανήκει πλέον στους κορυφαίους Έλληνες ποδηλάτες με μετάλλια σε σημαντικούς αγώνες, δείχνοντας εντυπωσιακά στοιχεία σε κάθε διοργάνωση, ανεξαρτήτως επιπέδου και χαρακτήρα. Άλλωστε πέρσι ήταν στα μετάλλια του Πανελληνίου Πίστας έχοντας ανοδική παρουσία κι ελπίδες για κάτι καλύτερο φέτος, ακόμα και με υψηλότερο επίπεδο αντιπάλων.

Όπως αναφέρεται στο αγωνιστικό ημερολόγιο της ΕΟΠ, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας Ελίτ είναι προγραμματισμένο από 22 έως και 24 Σεπτεμβρίου, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα να γίνει και νωρίτερα, ενώ αυτό του Όμνιουμ 7-8 Οκτωβρίου.

Ακόμα και αν προλάβει να είναι σε καλή κατάσταση όσον αφορά την αποθεραπεία του έως τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, είναι πολύ δύσκολο να διακριθεί δεδομένου του ότι έχει σταματήσει παντελώς τις προπονήσεις έως ότου να «δέσει» το κάταγμα.

Τρεις μέρες πριν τον τραυματισμό του Κυριάκου Παπασταματάκη, ο Αντώνης Κολιάδης, αθλητής του Ροδήλιου στα αγωνίσματα δρόμου, είχε τον ίδιο τραυματισμό μετά από πτώση κατά τη διάρκεια της προπόνησης στη Ρόδου-Λίνδου εξαιτίας τεχνικού προβλήματος.

Ο σύλλογος με ανακοίνωσή του, γνωστοποίησε τις άτυχες στιγμές για τους δύο ποδηλάτες του με την ευχή να επιστρέψουν όσο γίνεται νωρίτερα ξανά στις προπονήσεις για τους επόμενους σημαντικούς αγώνες.