Σε έκθεση τροφίμων στη Γερμανία η Περιφέρεια

Στη διεθνή έκθεση τροφίμων της Γερμανίας «ANUGA 2017», θα συμμετάσχει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου το φθινόπωρο μετά από απόφαση που πήρε η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας.

Η έκθεση θα διεξαχθεί συγκεκριμένα το διάστημα από 7 έως 11 Οκτωβρίου στην Κολωνία και στη διοργάνωση η περιφέρεια θα έχει στη διάθεσή της 8 πλήρως εξοπλισμένα περίπτερα για την παρουσίαση των τοπικών προϊόντων από τα νησιά μας.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί τοπικός διαγωνισμός στα νησιά της περιφέρειας για την ανάδειξη νικητή που θα μας εκπροσωπήσει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό για τον καλύτερο νέο σεφ μεμ τίτλο EUROPEAN YOUNG CHEF.

Οι διαγωνισμοί θα πραγματοποιηθούν το μήνα Σεπτέμβριο σε νησιά της Περιφέρειας, καθώς ο Ευρωπαϊκός ∆ιαγωνισμός European Young Chef Award 2017, θα διεξαχθεί το διάστημα 5-6 Νοεμβρίου 2017 στην Ισπανία.

Για τη διεξαγωγή τους εγκρίθηκε η μετακίνηση ενός σεφ της Λέσχης Αρχιμα­γείρων ∆ωδεκανήσου και Κυκλάδων, ο οποίος θα συμμετέχει ως μέλος στις κριτικές επιτροπές στους 4 ημιτελικούς και στον τελικό, ενώ η σεφ κ. Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, θα συμμ­ετέχει ως μέλος της κριτικής επιτροπής στον τελικό διαγωνισμό.

Επίσης αποφασίστηκε στις 9 Σεπτεμβρίου  η συνδιοργάνωση με την Ομοσπονδία ∆ωδεκανησιακών Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου και με την αρωγή του κ. Μιχάλη Μαννάκη μιας μεγάλης εκδήλωσης σχετικής με τα παραδοσιακά επαγγέλματα και τα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού της Ρόδου και όλων των ∆ωδεκανήσων.

Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος πολλές χορευτικές ομάδες των συλλόγων και μουσικά σχήματα παραδοσιακής μουσικής. Η εκδή­λωση θα διεξαχθεί στον χώρο πίσω από το Κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Ρόδο στις καμάρες του κτιρίου.