Θα φθάσουμε στη Ρόδο να μην έχουμε εστιατόρια!

Θα φθάσουμε στη Ρόδο να μην έχουμε εστιατόρια!

Θα φθάσουμε στη Ρόδο να μην έχουμε εστιατόρια!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4537 ΦΟΡΕΣ

Αυτό επισημαίνει εκφράζοντας την ανησυχία του ο πρόεδρος των εστιατόρων Γ. Κλούβας

Μία…δυσοίωνη πραγματικότητα περιγράφει για τα εστιατόρια, τη φετινή τουριστική σεζόν, ο Πρόεδρος του Σωματείου των εστιατόρων της Ρόδου κ. Γιάννης Κλούβας ο οποίος λέει χαρακτηριστικά ότι θα φθάσουμε σε ένα σημείο που δεν θα υπάρχουν ταβέρνες λόγω του all-inclusive!

Καθώς βρισκόμαστε “στην καρδιά” της τουριστικής περιόδου, ο κ. Κλούβας λέει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα περίμεναν, σε σχέση με αυτά που τους περιέγραψαν και η σεζόν για τους ίδιους δεν ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες που δημιούργησαν.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των εστιατόρων, τα πράγματα πλέον είναι πολύ χειρότερα αφού έχει γιγαντωθεί το all-inclusive όσο αφορά στην εστίαση και την ίδια στιγμή έχει μειωθεί η αγοραστική ικανότητα των επισκεπτών μας αφού ξοδεύουν μόνο για τα απολύτως απαραίτητα.

Μάλιστα, η κατάσταση φαίνεται να είναι ακόμα χειρότερη για τα εστιατόρια που βρίσκονται σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, όπως είναι ο Έμπωνας, τα οποία υποφέρουν από το all-inclusive.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζει ο κ. Κλούβας, η πολιτεία δεν τους αφήνει σε ησυχία με τους διαρκείς ελέγχους και ειδικά σε καταστήματα που έχουν δουλειά είναι κάθε μέρα εκεί. Όπως λέει, ο έλεγχος είναι ευπρόσδεκτος αλλά τους αποσυντονίζει την ώρα της δουλειάς και έχει κόστος για τον καταστηματάρχη.

«Θα φθάσουμε στη Ρόδο να μην έχουμε εστιατόρια αλλά μόνο γυράδικα», λέει χαρακτηριστικά.
Ανάμεσα στις δυσκολίες που καλούνται να ξεπεράσουν τα εστιατόρια, ανέφερε ως παράδειγμα τις κάρτες αφού σύμφωνα με το νόμο ό,τι πηγαίνει στο τραπέζι πρέπει να συνοδεύεται από μία απόδειξη.

Πολλά εστιατόρια έχουν απλές ταμειακές μηχανές και σε ένα τραπέζι ενδέχεται να κόψουν αρκετές αποδείξεις καθώς οι πελάτες είθισται να παραγγέλνουν κάτι επιπλέον.

Στο τέλος, όμως, και αφού έχουν κόψει πολλές αποδείξεις, ο πελάτης πληρώνει με την κάρτα και παίρνει τις αποδείξεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποδείξουν ότι το ποσό που χτύπησαν στην κάρτα αντιστοιχεί σε αποδείξεις. Έτσι, βρίσκονται κάθε φορά…στη διακριτική ευχέρεια του ελεγκτή.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Κλούβα, οι καντίνες έχουν…γιγαντωθεί και, όπως λέει, θα ήταν καλύτερα να τους δοθεί άδεια αφού οι ίδιοι δέχονται πολλαπλούς ελέγχους και από την άλλη μεριά οι καντίνες όχι.

Επισημαίνει, ακόμη, ότι τα καταστήματα που δεν δικαιούνται ή δεν έχουν τραπέζια και καρέκλες δεν πληρώνουν φόρο παρεπιδημούντων στο Δήμο, κατά συνέπεια πρόκειται για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Τέλος, ο Πρόεδρος των εστιατόρων θίγει και την ανάπτυξη του all-inclusive στην πόλη της Ρόδου, λέγοντας ότι θα πρέπει να υπάρχουν κανονισμοί και θα έπρεπε να βάλουν όρο ότι μέσα στην πόλη δεν μπορεί να λειτουργεί all-inclusive αφού διαλύεται η τοπική οικονομία.

«Έχουμε γίνει, πλέον, ένας προορισμός μόνο για all-inclusive και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς κάνοντας το βράδυ μία βόλτα στην πόλη η οποία μετά τις 11:00 το βράδυ είναι νεκρή», καταλήγει ο κ. Κλούβας.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια

Αποφασισμένο το Λιμενικό Ταμείο να καθαρίσει την είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς από τα παρατημένα σκάφη!