Δημήτρης Γάκης: «Η αλληλεγγύη προς τους έγκλειστους στα σωφρονιστικά καταστήματα αποτελεί κοινωνική υποχρέωση»

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, όπως είχε δεσμευθεί έπειτα από την πρόσφατη επίσκεψή του στις Φυλακές Κω, συνοδεύοντας τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 8 Αυγούστου το σωφρονιστικό κατάστημα του νησιού, αυτή τη φορά μαζί με τον έπαρχο Κω Γιώργο Χαλκιδιό, μεταφέροντας είδη πρώτης ανάγκης στους φυλακισμένους, ανταποκρινόμενος έμπρακτα στις ελλείψεις που παρουσιάζονται, όπως είχε διαπιστωθεί κατά την συνάντηση που είχε με το διευθυντή και το σωματείο εξωτερικών φρουρών.

Παράλληλα με το ισχυρό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης που έστειλαν οι δύο άνδρες με την επίσκεψή τους στο σωφρονιστικό κατάστημα της Κω, ο βουλευτής Δωδεκανήσου υποσχέθηκε ότι θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των φυλακισμένων.

Μια τέτοια ενέργεια, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι η εγκατάσταση χλοοτάπητα στο γήπεδο των φυλακών. Σε συνεργασία με τον έπαρχο, ο Δημήτρης Γάκης δεσμεύθηκε για την ολοκλήρωση του έργου και υποσχέθηκε ότι το επόμενο Μεγάλο Σάββατο θα παρευρεθεί στον καθιερωμένο ποδοσφαιρικό αγώνα που θα διεξαχθεί, όπως είπε με σημασία, στο ανακατασκευασμένο γήπεδο.