Τοπικό μπάσκετ: Διαθέσιμοι …προς το παρόν

Στο δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου μπαίνουμε από σήμερα κι όμως μερικοί από τους περσινούς πρωταγωνιστές των ομάδων που συμμετείχαν στο τοπικό μας πρωτάθλημα παραμένουν ελεύθεροι, χωρίς να έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για μεταγραφή τους σε άλλο σύλλογο.

Ο Σάββας Ματσαμάς βοήθησε πέρσι τον Διαγόρα να φτάσει μέχρι τον τελικό του φάιναλ φορ ωστόσο δε φέρεται πιθανό να συνεχίσει στους «κυανέρυθρους». Αυτή τη στιγμή, η πρωτοεμφανιζόμενη Γαλάζια Ακαδημία έχει αφήσει μία θέση κενή στο ρόστερ της την οποία θα καλύψει μόνο αν συμφωνήσει τελικά ο Ματσαμάς.

Ελεύθερος από το Διαγόρα έχει μείνει και ο Γιάννης Βογιατζής, εκ των βασικών στελεχών του «γηραιού» την προηγούμενη διετία. Στον ιστορικό σύλλογο δεν έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια να τον κρατήσουν και τη νέα σεζόν αλλά θεωρείται δύσκολο.

Από τους πλέον άτυχους αθλητές της περσινής χρονιάς ήταν χωρίς αμφιβολία ο Γιώργος Καστέλλας ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο ντέρμπι της Ελπίδας με τον Διαγόρα στην τέντα τον Οκτώβριο κι έχασε όλο το υπόλοιπο πρωτάθλημα.

Χωρίς ομάδα είναι επίσης μέχρι στιγμής και ο βασικός «άσσος» της Ελπίδας Πεταλούδων, Γιώργος Πολίτης, αφού οι προκαταρκτικές συζητήσεις με τον Ιάλυσο δεν προχώρησαν.