Κλήρωση για τις επτά  θέσεις των μικροπωλητών στη Ρόδο

Η διαδικασία της δημόσιας κλήρωσης για τις επτά θέσεις μικροπωλητών στο Νεώριο πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου.

Η διαδικασία διεξήχθη από την Επιτροπή που όρισε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, σύμφωνα με το νόμο, και με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εμπορίου της Περιφέρειας κ. Γιαννά.

Συνολικά, προσήλθαν 13 ενδιαφερόμενοι και κατέθεσαν δικαιολογητικά, από τους οποίους η Επιτροπή βρήκε ότι οι 12 μπορούσαν να συμμετάσχουν. Σύμφωνα με το νόμο, το 15% των θέσεων, που αντιστοιχεί σε μία θέση, πηγαίνει σε ΑμΕΑ, το 12% που επίσης αντιστοιχεί σε μία θέση πηγαίνει σε πολύτεκνους και γίνεται μία κλήρωση για όλους τους υπόλοιπους, μαζί και εκείνους που δεν βγήκαν στις δύο παραπάνω κληρώσεις.

Εκείνο που επισημαίνουν οι αρμόδιοι, επειδή υπήρξαν ορισμένα παράπονα, είναι ότι η διαδικασία δεν προβλέπει αξιολόγηση αλλά συμμετέχουν όσοι ενδιαφέρονται και έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Πρόκειται για υλοποίηση ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου και μάλιστα είναι η πρώτη προκήρυξη που βγήκε για θέσεις μικροπωλητών του ενιαίου Δήμου καθώς τα προηγούμενα χρόνια γινόταν ανανέωση.

Αναμένεται να γίνει προκήρυξη θέσεων και για την πύλη Ντ’ Αμπουάζ και από του χρόνου η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει ν’ ανοίξουν καινούργιες θέσεις.

Σημειώνεται ότι παρών στη χθεσινή διαδικασία ήταν, βέβαια, και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας.

Για τα περίπτερα
Εν τω μεταξύ νέα παράταση αναμένεται να δοθεί στα περίπτερα για να προσαρμοστούν στον κανονισμό λειτουργίας τους και τα σχέδια για τα κιόσκια που έχουν εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο.

Όπως επισημαίνει ο κ. Πόκκιας, το γνωρίζουν από το 2015 ενώ έχουν ενημερωθεί προσωπικά και οι εκατό περιπτερούχοι του νησιού. Πάντως, ο ίδιος δηλώνει αποφασισμένος «να μπει τάξη» και να εκλείψουν φαινόμενα με περίπτερα…που έχουν απλωθεί σε ορισμένα σημεία.