Με τη μουσική του Λουδοβίκου των Ανωγείων

Τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, ο Δήμος Ρόδου διοργάνωσε μια μαγική μουσική βραδιά στον υποβλητικό χώρο του Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, μετά την ευγενική παραχώρηση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, με την επιμέλεια του «Λουδοβίκου των Ανωγείων». Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου αλλά και εκατοντάδων Ροδίων αλλά και επισκεπτών της Ρόδου, τίμησε η Υπουργός Πολιτισμού κα Λυδία Κονιόρδου η οποία βρέθηκε στη Ρόδο αποδεχόμενη πρόσκληση του Δημάρχου.

Υπό το φως του λαμπρού Αυγουστιάτικου φεγγαριού, οι μουσικές επιλογές του Λουδοβίκου, συνταιριασμένες με το συναισθηματικό αντίβαρο του λόγου και των στίχων του, και προσαρμοσμένες στο δικό του αξιακό κώδικα, στις καταβολές του, στα βιώματά του, στις αναμνήσεις και στα διδάγματα από μια ιδιαίτερα προικισμένη ράτσα ανθρώπων που τον ακολουθούν και τον καθοδηγούν, μάγεψαν το κοινό της Ρόδου. Κάθε στίχος του, μια εικόνα, μια διδαχή, μια προτροπή για την αγάπη, τη φιλία, την ανδρεία, τη λησμονιά, τον πόνο, το θάνατο, τη ζωή.

Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) θα συνεχισθούν για το καλοκαίρι του 2017 με μουσικές επιλογές, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Ross Daly, οι οποίες μέσα από το ήχο και το λόγο θα δώσουν νόημα στα πιο ευγενή ανθρώπινα συμπεράσματα και στο μεγαλείο των στοιχείων της φύσης, ακόμη και σε έννοιες απλές, χαμένες στην καθημερινότητα.