Γιώργος Δουρδουνάς: ο αμυντικός που έγινε σκόρερ και αγωνίστηκε σε Διαγόρα και Ρόδο!

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες των ελληνικών γηπέδων κατά τις δεκαετίες του '70 και '80 ήταν ο Πειραιώτης Γιώργος Δουρδουνάς.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε μικρή ηλικία από τον Ατρόμητο Καμινίων ως οπισθοφύλακας, σταδιακά όμως προωθήθηκε στο κέντρο μέχρι και την επίθεση, αφού η άψογη τεχνική που διέθετε, ο ταχύτατος διασκελισμός και το "γλυκό" σουτ, του επέτρεπαν να σκοράρει συχνά.

Στην ομάδα του Πειραιά, όπου αγωνίσθηκε για 8 συνεχόμενα έτη (από το 1972/73 έως και το 1979/80) ήταν μέλος της θρυλικής τριπλέτας που αποτελούνταν από τον ίδιο και τους Παναγιώτη Κατσαρό, Χρήστο Χατζησκουλίδη.

Με άψογη, αθλητική κορμοστασιά και ιδανικό ύψος (1,83 μ.) ο γενειοφόρος, σγουρομάλλης παίκτης μεταπήδησε το καλοκαίρι του 1980 στο Διαγόρα της Ρόδου, "νεοφώτιστο" τότε στη Β΄ Εθνική.

Εγκαταστάθηκε μόνιμα έκτοτε στο "σμαραγδένιο νησί", νυμφεύθηκε μια ντόπια κοπέλα και δεν επέστρεψε ποτέ -έως σήμερα- στο "μεγάλο λιμάνι".

 Για επτά συνεχή έτη (από το 1980/81 μέχρι και το 1986/87) έγραψε ιστορία ως ηγέτης της Ροδίτικης ομάδας, με την οποία πανηγύρισε μάλιστα την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία (1986). Την περίοδο 1982/83 είχε κυνηγήσει με πάθος την πρωτιά στους σκόρερ του Νότιου Ομίλου της Β΄ Εθνικής, αλλά την έχασε στις λεπτομέρειες από τον πρώην συμπαίκτη και φίλο του, Χατζησκουλίδη (τότε παίκτη του Αιγάλεω).

Έκλεισε την καριέρα του σαν παίκτης της Ρόδου, τη σεζόν 1987/88. Εν συνεχεία, ανέλαβε διάφορες διοικητικές θέσεις στην ομάδα του Διαγόρα, του οποίου αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς σκόρερ, με 45 γκολ σε 217επίσημες συμμετοχές. Συνολικά στη Β΄ Εθνική (με Ατρόμητο και Διαγόρα) πήρε μέρος σε 358 αγώνες, σκοράροντας 76 φορές.

Πηγή: retroballa.blogspot.gr