Τιμά κι επίσημα τον Μαυροσκούφη ο Κολοσσός

Σχεδόν ένα μήνα μετά την αποδοχή της πρόσκλησης στα 27α Μαυροσκούφεια ανακοίνωσε επίσημα τη συμμετοχή του στο καθιερωμένο τουρνουά ο Κολοσσός H Hotels. Το ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη τον προσεχή Σεπτέμβρη ήταν προγραμματισμένο από τα μέσα Ιουλίου. Εκεί θα συναντήσει τους ΠΑΟΚ και Προμηθέα Πάτρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ: «Στο ιστορικό τουρνουά μπάσκετ “Μαυροσκούφεια”, το οποίο θα διεξαχθεί 10 και 11 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, θα συμμετάσχει ο Κολοσσός H Hotels μαζί με ΠΑΟΚ, Ρέθυμνο Cretan Kings και Προμηθέα Πάτρας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τουρνουά:
Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017, κλειστό Χ.Α.Ν.Θ «Μίμης Τσίκινας»
1ος Αγώνας, ώρα 18.00 ομάδες ΠΑΟΚ – Ρέθυμνο Cretan Kings
2ος Αγώνας, ώρα 20.30 ομάδες Κολοσσός Ρόδου H Hotels – Προμηθέας Πάτρας

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, PAOK Sports Arena
1ος Αγώνας, ώρα 18.00 ομάδες Ρέθυμνο Cretan Kings – Προμηθέας Πάτρας
2ος Αγώνας, ώρα 20.30 ομάδες ΠΑΟΚ - Κολοσσός Ρόδου H Hotels.

Με τη διοργάνωση του ιστορικού τουρνουά, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης αναγνωρίζει έμπρακτα τις ενέργειες και την συμβολή του Συμεών Μαυροσκούφη στην άνθηση του μπάσκετ στην Ελλάδα.
 
Ο Συμεών Μαυροσκούφης ήταν πρωτοπόρος του μπάσκετ στη χώρα μας και μέλος του Hall of Fame καθώς και ιδρυτικό μέλος της FIBA. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. και υπήρξε αθλητής της ομάδας ΧΑΝΘ μπάσκετ αλλά και διαιτητής ενώ διετέλεσε και τμηματάρχης Φυσικής Αγωγής της ΧΑΝΘ. Εργάστηκε επί 33 χρόνια για τη διάδοση του αθλητισμού και την καθιέρωση του μπάσκετ στην Ελλάδα και οι προσπάθειές του αυτές αναγνωρίστηκαν εντός κι εκτός συνόρων.

Στις 3 Φεβρουαρίου 2000 και εννιά χρόνια μετά το θάνατό του, το Naismith Memorial Basketball of Fame αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στο Hall of Fame του μπάσκετ.

Η τιμή εισιτηρίου είναι στα 5 ευρώ (ένα εισιτήριο την ημέρα και για τα δύο παιχνίδια).

Οι αγώνες του 27ου Τουρνουά «Συμεών Μαυροσκούφης» θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω του www.Life-Events.gr και σε αναμετάδοση από την επίσημη σελίδα του Σ.Δ.Κ.Θ. www.sdkth.gr».

Ο Κολοσσός Η Hotels έχει, επίσης, αποδεχθεί την πρόσκληση για συμμετοχή στο Ζιβανάρειο τουρνουά του ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο, στις 22-24 Σεπτεμβρίου όπου θα συναντήσει την ΑΕΚ, το Ρέθυμνο Cretan Kings (με το οποίο δε θα έχει διασταυρωθεί στα «Μαυροσκούφεια») και τον διοργανωτή. Εκεί θα παίξουν όλοι με όλους και ο νικητής θα αναδειχθεί με βαθμολογία.

Βέβαια, με αυτή την ημερομηνία ίσως υπάρξει θέμα με τους αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας. Η πρώτη αγωνιστική της Β’ φάσης, στην οποία θα παίξουν οι «θαλασσί», ενδέχεται να συμπέσει χρονικά με τη διεξαγωγή του τουρνουά στην Κύπρο, εφόσον η α’ φάση διεξαχθεί – όπως συνηθίζεται εδώ και χρόνια – Τετάρτη και Σάββατο (13-16-20 Σεπτεμβρίου).

Περισσότερα θα γίνουν γνωστά στην κλήρωση του Κυπέλλου στις 21 Αυγούστου.