Πρόταση για ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Ρόδου – Κρήτης

Με τον Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο συναντήθηκε το μέλος τυ Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Πάνος Καρδαράς, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Δημαρχείο.

Η συνάντηση είχε χαρακτήρα ενημέρωσης του δημάρχου Ρόδου και ανταλλαγής απόψεων πάνω σε θέματα, που σχετίζονται με την περαιτέρω ανάπτυξη δραστηριοτήτων μεταξύ Ρόδου και Θεσσαλονίκης στους τομείς της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, των μεταφορών, του τουρισμού, της συμμετοχής σε Εκθέσεις και σε άλλες εκδηλώσεις.

Μετά την συνάντηση ο κ. Καρδαράς δήλωσε:

«Συζητήσαμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και όλα αυτά, που θα μπορούσαν να γίνουν για αναπτύξουμε πιο στενούς δεσμούς εμείς από την Θεσσαλονίκη με τη Ρόδο. Μιλήσαμε ιδιαίτερα  για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Δωδεκανήσων και μετέφερα στον Δήμαρχο την σχετική επιθυμία των επιχειρήματιων ως εκπρόσωπος και επιστημονικος συμβουλος του Συνδέσμου Επιχειρηματίων Ελλάδος. Επίσης τον κάλεσα εκ μέρους του συνδέσμου στην Διεθνή Έκθεση.

Η πρόταση του δημάρχου σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι να γίνει γραμμή Θεσσαλονίκη-Ροδος-Κρήτη.»

Τέλος έγινε αναφορά σε θέματα του τουρισμού και τόνισα πόσο σημαντικό θα είναι για τα Δωδεκάνησα να δέχονται επισκέπτες από Βαλκανικές χώρες, που τώρα έρχονται στη Θεσσαλονίκη και αναγκάζονται συχνά να ταξιδέυουν μέσω Αθηνών για να φτάνουν στη Ρόδο.»

Με τον Διοικητή Τροχαίας

Αργότερα ο κ. Καρδαράς με την ιδιότητα του Αναπλ. Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων συναντήθηκε με τον διοικητή τροχαίας Ρόδου κ. Γεώργιο Στέργου και ενημερώθηκε για την κατάσταση, που επικρατεί στο νησί από πλευράς κυκλοφορίας και αυξημένησης κίνησης οχημάτων ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.

Επίσης ανέφερε στον κ. Στέργου ότι η Γραμματεία του κόμματος, αλλά και τα σττελέχη της στηριζουν το έργο των αστυνομικών υπηρεσιών, πολύ δε περισσότερο της τροχαίας, της οποίας άνδρες και γυναίκες βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους υπό δύσκολες συνθήκες.
 
Πηγή: thessniki.gr