Περιβάλλον και αναβάθμιση

Γράφει η
Μ. Σαρρή

Κύριε Διευθυντά,
Ονομάζομαι Μ. Σ. είμαι ροδίτισσα απ’ αυτούς που αγαπούν πολύ τη Ρόδο και χαίρεται με ό,τι θετικό δημιουργείται και τώρα επί της ουσίας.

Περνώντας πριν από μέρες από την αρχή της Ιξιάς στοσημείο όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Ρόδος Παλλάς, με μεγάλη μου έκπληξη χαράς αντίκρυσα ένα μικρό θαύμα σε κομμάτι (μέρος) της παραλίας με φοίνικες, μυρτιές και άλλα δένδρα ευγενή να καλλωπίζουν το περιβάλλον σε σημείο που σταμάτησα να θαυμάσω με πρωτοβουλία που επίστεψα ότι είναι ένα κομμάτι από τις ωραίες προτεραιότητες του Δήμου μας.
Εσυνέχισα τον περίπατό μου κατά μήκος του πεζοδρομίου καμαρώνοντας για ό,τι καλό γίνεται π.χ. τα φρεσκοβαμμένων κολονάκια, τους σωλήνες που τα συνδέουν το διαχωριστικό του δρόμου με τα λουλούδια ποτισμένα και περιποιημένα λουλούδια κ.λπ. μέχρι που έφθασα στον προορισμό μου.

Δεν πέρασε όμως πολύς καιρός όταν επανέλαβα την ίδια διαδρομή και είδα με αρνητική μου έκπληξη αυτή τη φορά το έργο της αναβάθμισης του ίδιου χώρου σταματημένο (δενδροφυτεύσεις καλλωπισμού) ερώτησα εκεί κάποιες κυρίες, υπεύθυνες των ομπρελλών, και με πληροφόρησαν απορριμένες και αυτές ότι έγιναν μηνύσεις και γι’ αυτό δεν προχωρούν.
Εδώ υπάρχει το άξιον απορίας αλλά και προβληματισμού.

Η υποφαινόμενη γνωρίζω ότι όταν κοπεί δένδρο μέσα στο οικόπεδό σου γίνεται μήνυση και πολύ σωστά, διότι έχουμε τόση ανάγκη από οξυγόνο και πράσινο.

Δεν εγνώριζα ότι όμως όταν φυτεύουμε δένδρα και καλλωπίζοντας και αναβαθμίζοντας το περιβάλλον στην ιδιοκτησία μας γίνονται μηνύσεις  και μπλοκάρει όλη μας την προσπάθεια να τελειώσει το έργο. Η άμιλλα δεν θα έπρεπε να είναι είδος πολυτελείας στον τόπο μας αλλά είδος παραδειγματισμού και αυτό που δεν εκτιμώ ίσως είναι το σχέδιο πολεμικό ύφος γνωστών, αγνώστων γι΄αυτά τα θέματα ευπρεπισμού του περιβάλλοντος χώρου, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το ακριβώς το αντίθετο.
Κλείνοντας παρακαλώ τους αγαπητούς μου Ροδίτες να στηρίζουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.