Δημήτρης Γάκης: «Η βελτίωση των υπηρεσιών αστυνόμευσης στο Φαληράκι θα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος»

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, συναντήθηκε στις 11 Αυγούστου με αντιπροσωπεία από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο κλάδο του τουρισμού στο Φαληράκι Ρόδου.

Η αντιπροσωπεία, επέδωσε στο βουλευτή κείμενο διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις στην αστυνόμευση στο Φαληράκι, υπογεγραμμένο από 150 επιχειρηματίες και κατοίκους της περιοχής. Στη συνέχεια, ο βουλευτής και η αντιπροσωπεία επισκέφθηκαν τον αρμόδιο αστυνομικό διευθυντή, ταξίαρχο Γεώργιο Γεωργακάκο και το δήμαρχο Ρόδου Φώτιο Χατζηδιάκο.

Στις συναντήσεις, βουλευτής Δωδεκανήσου επεσήμανε την κρισιμότητα της κατάστασης στο Φαληράκι, τι στιγμή που με κοινές προσπάθειες ,κράτους, επιχειρηματιών, τοπικής αυτοδιοίκησης και με την ολόπλευρη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, διορθώνεται με συνέπεια η καταστρεπτική πορεία που διήνυσε ο τουρισμός στην περιοχή κατά την προηγούμενη δεκαετία.

«Στη σημερινή, ήδη δρομολογημένη, πορεία προς τα μπρος, κυριαρχεί η έννοια της «ποιότητας» στο παρεχόμενο τουριστικό προϊόν απέναντι στην μονόπλευρη «ποσότητα». Παρ’ όλα όμως τα θετικά βήματα που έχουν γίνει, τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν δυνάμεις που θέλουν να επαναφέρουν σε «αυτό-καταστροφική» πορεία το Φαληράκι.

Η ηχορύπανση, η άγρα πελατών και η έλλειψη αστυνόμευσης οδηγούν σε εκτροπή από τη θετική κατεύθυνση, με φόβο η κατάσταση να κινδυνεύει να «εκτροχιαστεί» αν συνεχίσει να πλανάται η λογική του «εύκολου» αλλά και εφήμερου κέρδους, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον τουρισμό και την τοπική κοινωνία.

Έχουμε ευθύνη, όλοι μας, τώρα που όλα αυτά είναι ακόμα στην αρχή και δεν έχουν κλιμακωθεί και παγιωθεί ως τακτικές, να προστατεύσουμε το νησί, τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας και να μην επιτρέψουμε την επανάληψη του ίδιου, απαράδεκτου για τον υγιή τουρισμό, φαινομένου. Το Φαληράκι είναι ένα κόσμημα της Ρόδου και έτσι θα πρέπει να παραμείνει».

Ο Δημήτρης Γάκης τόνισε στους συνομιλητές του, ότι είναι απαραίτητο να γίνει η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου και καλά οργανωμένου ειδικού σχεδίου αστυνόμευσης, που να αφορά σε «κρίσιμες» τουριστικά περιοχές, όπως είναι ο Κάβος στην Κέρκυρα, ο Λαγανάς στη Ζάκυνθο, τα Μάλια στην Κρήτη και το Φαληράκι στη Ρόδο.

«Αυτές οι πανέμορφες και φιλόξενες τουριστικές περιοχές έχουν ανάγκη ιδιαίτερης προσοχής από την Πολιτεία. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών», είπε ο

βουλευτής. Τόσο ο δήμαρχος Ρόδου, όσο και ο αστυνομικός διευθυντής συμφώνησαν απόλυτα ότι πρέπει να υπάρξουν άμεσα παρεμβάσεις έτσι ώστε να μην «ξεφύγει» η κατάσταση. Το αίσθημα ασφάλειας είναι κυρίαρχο για τους πολίτες αλλά και για τους τουρίστες που επιλέγουν το Φαληράκι για τις διακοπές τους στη χώρα μας.

Και οι δύο Αρχές είναι αποφασισμένες να υλοποιήσουν συγκεκριμένα προγράμματα και να διασφαλίσουν την τάξη και βέβαια την εφαρμογή του νόμου στην περιοχή, να προστατεύσουν την καλή εικόνα και φήμη της Ρόδου ως προορισμός υψηλής κουλτούρας φιλοξενίας και ποιότητας παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος, που με τόσο κόπο έχουμε χτίσει αυτά τα χρόνια στο πανέμορφο νησί μας.

Στο παραπάνω πλαίσιο, η λειτουργία Αστυνομικού Τμήματος ή παραρτήματος Α.Τ. στο Φαληράκι κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή έκβαση των μέτρων που θα ληφθούν.

«Κτήριο υπάρχει, πολιτική βούληση υπάρχει, συνεπώς θεωρώ ότι είναι εφικτό – όσο και αναγκαίο - από την επόμενη κιόλας χρονιά, το Φαληράκι να διαθέτει μια αυτόνομη αστυνομική δύναμη που θα προστατεύει αποτελεσματικότερα την περιοχή, που το καλοκαίρι φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες, διαφυλάσσοντας ταυτόχρονα την αναβαθμισμένη ποιότητα των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών για την οποία όλοι μας, απ’ το δικό του ρόλο και θέση ο καθένας, εργαζόμαστε», κατέληξε στη δήλωσή του ο βουλευτής Δωδεκανήσου, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων.