Χατζηδιάκος: Αγαστή η συνεργασία μεταξύ δήμου Ρόδου και Περιφέρειας

Στην ομαλοποίηση της κατάστασης με το νερό στο νησί, αναφέρθηκε χθες ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος ο οποίος, ερωτηθείς σχετικά, διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια θα είναι αγαστή.

Καταρχήν, ερωτηθείς ο κ. Χατζηδιάκος σχετικά με το νερό,  δήλωσε χαρακτηριστικά «τέλος καλό, όλα καλά», και παρέπεμψε στη ΔΕΥΑΡ, αναφέροντας ωστόσο ότι η ενημέρωση που έχει ο ίδιος είναι ότι, πράγματι, έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Είπε, ακόμη, ότι πράγματι καθυστέρησε μέσα στο καλοκαίρι με αυτές τις εμπλοκές, ωστόσο δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω.

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηδιάκος επειδή, όπως είπε, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την περασμένη Παρασκευή μαζί με τα στελέχη της ΔΕΥΑΡ, είχε δηλώσει ότι θεωρεί αδιανόητο μέσω facebook να γίνεται η ενημέρωση και είδε ένα σχόλιο ότι συνεργάτης του μπήκε στον ίδιο πειρασμό, θέλησε να δηλώσει:
«Ούτε επικροτώ, αντίθετα επικρίνω τον τρόπο λειτουργίας του συνεργάτη μου γιατί, όποιος έχει σχέση με το Δήμο και ειδικά με το Γραφείο του Δημάρχου, δεν μπορεί να υποκαθιστά ούτε τον Δήμαρχο ούτε να εκφράζει, ούτε καν στον προσωπικό του λογαριασμό, απόψεις, κρίσεις, χαρακτηρισμούς που μπορεί να γίνουν επικίνδυνοι συνειρμοί με τη θέση που υπηρετεί σε σχέση με τη θέση του Δημάρχου».

Κληθείς, επίσης, ο Δήμαρχος να σχολιάσει την αναφορά σε «ψυχολογικά αίτια» που κατέληγε η ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια, δήλωσε:
«Μόλις το διάβασα πραγματικά στενοχωρήθηκα και είχα μία αυθόρμητη σκέψη: Ότι, ορισμένες δηλώσεις, ορισμένοι χαρακτηρισμοί ή κάποιοι τίτλοι, αποτελούν πράγματι αντικείμενο ψυχολογικής διερεύνησης αλλά δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές μας. Αυτό είπα, προχθές, μόλις το διάβασα».

Σχετικά με τη συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια από εδώ και πέρα, ο κ. Χατζηδιάκος είπε ότι δεν θα επηρεαστεί καθόλου και παρέπεμψε στην έκθεση της Κρεμαστής λέγοντας, μάλιστα, ότι τα εγκαίνια εμπεριέχουν πολλούς συμβολισμούς: Ο ένας είναι ο εορτασμός της Παναγιάς μαζί με το χρόνο λειτουργίας της έκθεσης, ο δεύτερος η ανάδειξη της περιφέρειας όσο αφορά στη χειροτεχνία και τον πρωτογενή τομέα, ο τρίτος η τοπική οικονομία και ο τέταρτος συμβολισμός και σπουδαιότερος, κατά τον ίδιο, η αγαστή και άριστη συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια.

«Είναι υποχρέωσή μας, είμαστε θεσμικοί εκπρόσωποι, δεν έχουμε να μοιράσουμε ή να χωρίσουμε απολύτως τίποτα, ο στόχος είναι κοινός: Να βελτιωθούν οι υποδομές, οι εγκαταστάσεις, η ποιότητα ζωής των κατοίκων, γι’ αυτό έχουμε ορκιστεί και αυτό εγώ προσωπικά και το επιδιώκω και πιστεύω ότι τα καταφέρνουμε. Σε καμία περίπτωση, λοιπόν, δεν υπάρχει ενδεχόμενο για οποιοδήποτε θέμα, ακόμα και αν προσεγγίζεται από διαφορετικές απόψεις, να μην έχουμε ταύτιση», κατέληξε ο Δήμαρχος.