Συλλεκτικό δίευρο για τα  70 χρόνια της Ενσωμάτωσης

Τα σχέδια του Υπουργείου Οικονομικών να εκδώσει του χρόνου η Τράπεζα της Ελλάδος ένα συλλεκτικό δίευρο με τοπία της Ρόδου, έκανε γνωστά χθες ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή ο ίδιος είχε μία τηλεφωνική επικοινωνία με δύο αρμόδιους επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, σε συνεργασία με το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Οικονομικών και το Νομισματοκοπείο, οι οποίοι του ζήτησαν κάποια στοιχεία από το Δήμο.

Όπως έκανε γνωστό, λοιπόν, με την ευκαιρία της επετείου των 70 χρόνων από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, θα γίνει μία πρόταση να βγει ένα τρίπτυχο συλλεκτικό δίευρο νόμισμα γι’ αυτήν και ο μεγάλος στόχος είναι να μπορέσουμε, στο νόμισμα που θα κοπεί το 2018, ένα δίευρο να φέρει πάνω τοπίο της Ρόδου. Μάλιστα, αυτό θα κοπεί σε 700 χιλιάδες κέρματα.

Και είπε ο Δήμαρχος: «Θεωρώ ότι είναι πολύ σπουδαία υπόθεση να κυκλοφορήσει το κέρμα των 2 ευρώ. Είναι στους σχεδιασμούς, θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε γιατί με τους αρμόδιους που μίλησα είναι και αυτοί ένθερμοι υποστηρικτές αυτής της σκέψης».
Όπως είπε, το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Οικονομικών ζήτησε από το Δήμο κάποια στοιχεία, κάποια τοπία της Ρόδου για να επιλέξουν οι ίδιοι.

Ο κ. Χατζηδιάκος θεωρεί ότι η έκδοση ενός κέρματος που θα απεικονίζει κάποιο τοπίο-σημείο αναφοράς της Ρόδου θα συμβάλει ακόμη περισσότερο στην προβολή του νησιού.