Πολύς κόσμος στην Aegean Regatta…

Πολύς κόσμος στην Aegean Regatta…

Πολύς κόσμος στην Aegean Regatta…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 186 ΦΟΡΕΣ

Τα 74 είχαν φτάσει χθες τα σκάφη, στα οποία θα βρεθούν πληρώματα για τον αγώνα με εκκίνηση από την Πάτμο την ερχόμενη Κυριακή

Αύριο στις 21.00 λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής από τα πληρώματα στην Aegean Regatta, κι απ’ ό, τι φαίνεται τα σκάφη που θα βρεθούν στο λιμάνι της Πάτμου για την εκκίνηση του ιστιοπλοϊκού αγώνα την ερχόμενη Κυριακή, ίσως φτάσουν και τα 80.

Έως χθες το βράδυ υπήρχαν συμμετοχές πληρωμάτων σε 74 σκάφη από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κοντά στον ετήσιο μέσο όρο, αποδεικνύοντας πως η διοργάνωση έχει αποκτήσει οπαδούς, γι’ αυτό κάθε χρόνο δίνουν το «παρών» με σκοπό πάνω απ’ όλα να χαρούν την παρουσία τους στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.

Όπως είναι πια γνωστό, η Aegean Regatta φέτος θα ξεκινήσει από την Πάτμο και τα σκάφη, αφού δέσουν σε Αστυπάλαια και Νίσυρο, θα φτάσουν στη Ρόδο όπου θα γίνουν παράκτιες ιστιοδρομίες αλλά και η τελετή λήξης το Σάββατο 26 του μήνα.

Ο αγώνας διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θάλασσας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και τους Ομίλους: Α.Ο. Αιγαίου, Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μυτιλήνης, Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χίου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Ν.Ο. Λέρου, Ν.Ο. Σάμου, Ν.Ο. Χίου και με συντονιστή Όμιλο για το 2017 τον Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου.

Σημαντικά στοιχεία για το πώς θα διεξαχθεί ο αγώνας, βάσει των οδηγιών πλου:

Κανόνες

Ο αγώνας θα διέπεται από τους κανόνες όπως αυτοί αναφέρονται στους Διεθνείς Κανονισμούς Ιστιοδρομιών της World Sailing (RRS). Επιπρόσθετα θα ισχύουν και οι παρακάτω κανόνες: a) IMS Rule b) ORC Rating Systems Rule c) IRC Rule d) World Sailing Offshore Special Regulations (Κατηγορία 3 για τις Ιστιοδρομίες Ανοικτής Θαλάσσης και Κατηγορία 4 για τις Ιστιοδρομίες Ελεγχόμενου Στίβου/Παράκτιες).

Όλα τα σκάφη θα πρέπει να έχουν VHF με τα κανάλια 16 & 72. e) Equipment Rules of Sailing f) Ο Διεθνής Κανονισμός Αποφυγής Συγκρούσεων στη Θάλασσα. Το Μέρος 2 των ΔΚΙ (RRS) αντικαθίστανται από το Μέρος B του ΔΚΑΣ από ώρα 20:00 έως ώρα 06:30 τοπική. Αν υπάρχει αντίφαση ανάμεσα στην Προκήρυξη Αγώνα και στις Οδηγίες Πλου, οι ΟΠ υπερισχύουν. Αν υπάρχει αντίφαση ανάμεσα στις γλώσσες των κειμένων η Αγγλική υπερισχύει.

Κλάσεις

Τα σκάφη της κάθε κλάσης μπορεί να διαιρεθούν, σύμφωνα με το πιστοποιητικό τους, σε κατηγορίες. Η απόφαση της Επιτροπής Αγώνων για την διαίρεση των κλάσεων θα ανακοινωθεί στην Συγκέντρωση Κυβερνητών και δεν μπορεί να τροποποιηθεί ή να γίνει αντικείμενο συζήτησης.

Ανακοινώσεις προς τους Αγωνιζόμενους

Οι ανακοινώσεις προς τους αγωνιζόμενους θα αναρτώνται στον επίσημο πίνακα ανακοινώσεων που θα βρίσκεται στο γραφείο της Επιτροπής Αγώνων σε κάθε νησί. Οι ανακοινώσεις θα αναρτώνται επίσης και στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα. Η Αποτυχία ή η αργοπορία ανάρτησης της ανακοίνωσης στην επίσημη ιστοσελίδα δεν αποτελεί βάση για Αίτηση για Αποκατάσταση. Αυτό αλλάζει τον RRS 60.1(b). Στο γραφείο της Επιτροπής Αγώνων σε κάθε νησί θα αναρτάται πορτοκαλί σημαία και η ακριβής θέση του θα ανακοινωθεί στην συγκέντρωση κυβερνητών.

Αλλαγές στις Οδηγίες Πλου

Οποιαδήποτε αλλαγή στις Οδηγίες Πλου θα ανακοινώνεται στον επίσημο πίνακα ανακοινώσεων, τουλάχιστον 2 ώρες πριν από το προβλεπόμενο προειδοποιητικό σήμα του πρώτου αγώνα της ημέρας που τίθεται σε ισχύ, εκτός από οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμα των αγώνων, που θα ανακοινώνεται πριν από τις 21:00 της προηγούμενης ημέρας από αυτήν που τίθεται σε ισχύ. Προφορικές οδηγίες μπορεί να δοθούν εν πλω. Η Επιτροπή Αγώνων θα πραγματοποιήσει τις απαραίτητες αλλαγές μέχρι το προειδοποιητικό σήμα κάθε κλάσης και θα τις ανακοινώσει στα σκάφη μέσω VHF (κανάλι 72), RRS 90.2c. Αυτές οι αλλαγές δεν μπορούν να αποτελέσουν λόγο για Αίτηση για Αποκατάσταση.

Πρόγραμμα Ιστιοδρομιών

Όπως περιγράφεται στην παράγραφο 8.1 της Προκήρυξης Αγώνα. Το πρώτο προειδοποιητικό σήμα για κάθε ιστιοδρομία του αγώνα θα δοθεί ως κατωτέρω (Αυτό αλλάζει την NOR 8.1):

Κυριακή (20/08/2017) 10:55 Πάτμος – Αστυπάλαια Τ

Τρίτη (22/08/2017) 10:55 Αστυπάλαια – Νίσυρος

Πέμπτη (24/08/2017) 10:55 Νίσυρος – Ρόδος

Σάββατο (26/08/2017)

10:55 Παράκτια/Ελεγχόμενου Στίβου για σκάφη ORC Club

11.25 Ελεγχόμενου Στίβου/Παράκτιες για σκάφη ORCi & IRC

Η διοργανώτρια Αρχή και/ή η Επιτροπή Αγώνων, διατηρούν το δικαίωμα να αλλάξουν το παραπάνω πρόγραμμα, λόγω καιρικών φαινομένων ή/και άλλων απρόβλεπτων καταστάσεων. Έχουν προγραμματιστεί πέντε (5) ιστιοδρομίες για τα σκάφη των κλάσεων ORCi και IRC, που περιλαμβάνουν τρείς (3) ιστιοδρομίες Ανοικτής Θάλασσας και δύο (2) ιστιοδρομίες Ελεγχόμενου Στίβου ή Παράκτιες. Έχουν προγραμματιστεί τέσσερεις (4) ιστιοδρομίες για τα σκάφη της κλάσης ORC Club, που περιλαμβάνουν τρείς (3) ιστιοδρομίες Ανοικτής Θάλασσας και μία (1) ιστιοδρομία Ελεγχόμενου Στίβου ή Παράκτια. Στην τελευταία ημέρα του αγώνα, δεν θα δοθεί κανένα προειδοποιητικό σήμα μετά τις 14:00 εκτός αν ακολουθεί σήμα γενικής ανάκλησης ή αναβολής ιστιοδρομίας της οποίας το πρώτο προειδοποιητικό σήμα είχε δοθεί πριν τις 14:00.

Εκκίνηση

Η σειρά εκκίνησης των κλάσεων θα ανακοινωθεί στην συγκέντρωση κυβερνητών. Σκάφος που θα εκκινήσει αργότερα από 10 λεπτά μετά το σήμα της εκκίνησης της κλάσης του, θα βαθμολογείται ως μη εκκινήσαν (DNS). Αυτό αλλάζει τους RRS A4 και A5. Μετά από σήμα μερικής ανάκλησης, η Επιτροπή Αγώνων θα προσπαθήσει να ανακοινώσει μέσω του VHF (72), τον αριθμό ή/και το όνομα του σκάφους που αναγνωρίστηκε ως OCS. Η αργοπορία ή η αποτυχία να πραγματοποιηθεί αυτή η ανακοίνωση δεν δίνει δικαίωμα για αίτηση αποκατάστασης. Αυτό αλλάζει τον RRS 60.1(b) Όλα τα σκάφη που προτίθενται να αγωνιστούν, θα πρέπει πριν από το πρώτο προειδοποιητικό σήμα της κάθε ημέρας να πλεύσουν κοντά στο σκάφος σημάτων της Επιτροπής Αγώνων, ώστε να καταγραφεί η παρουσία τους.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Ψάχνει για ένα σημαντικό «διπλό»

Δημήτρης Γκαίδας: «Είναι κομβικό παιχνίδι, θέλουμε τη νίκη»

Συνέχεια δράσης στην Basket League, ανακοινώθηκαν οι διαιτητές

Στην Τουρκία για φιλικά παιχνίδια οι Παίδες του Κολοσσού!

Αύριο στην Καλλιθέα το Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Άτλας Αθηνών

Νίκος Καραβασίλης και Κωνσταντίνα Ρεντοπούλου στο “Hereya Open”

Ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Άγιος Γεώργιος

Η παρουσία στη Μαδέρα δεν επέτρεψε στον Νικόλαο Κοντού να είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους